Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Το «Καισαριανή Trail» παραδίδεται στους επισκέπτες του Υμηττού

Σε χρήση δίδεται επισήμως το μητροπολιτικό πεζοπορικό μονοπάτι «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL», με τα εγκαίνια, αύριο Πέμπτη 24 Νοεμβρίου, των πρώτων 15 χιλιομέτρων που φέρουν την ονομασία «ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ TRAIL» και βρίσκονται στην καρδιά του δάσους της Καισαριανής.

Το «ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL» αποτελεί ένα εμβληματικό έργο στο χώρο του πεζοπορικού κινήματος. Στόχος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και των 11 Δήμων γύρω από τον Υμηττό είναι να πιστοποιηθούν 110 χιλιόμετρα μονοπατιών που θα ενώσουν όλους τους Δήμους περιμετρικά του Υμηττού, θα αναδείξουν τον φυσικό του πλούτο και τα πολιτιστικά του μνημεία, και θα προωθηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως η ορεινή πεζοπορία, η ποδηλασία και ο επιστημονικός τουρισμός για τη μελέτη της χλωρίδας και της πανίδας.

Το πρώτο τμήμα που παραδίδεται στους λάτρεις του Υμηττού έχει συνολικό μήκος 15 χιλιομέτρων, με συνολικό εκτιμώμενο χρόνο 4,5 ώρες και με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τον σταθμό της λεωφορειακής γραμμής 224 στο κοιμητήριο Καισαριανής.

Η διαδρομή που οραματίστηκε η Περιπατητική Ομάδα Υμηττού και υλοποιεί με την συνεργασία του ΣΠΑΥ και την Φιλοδασική Ένωση Αθηνών αποτελεί τμήμα του ΥΜΗΤΤΟΣ TRAIL για το οποίο έχει υπογραφεί το 2020 σχετικό μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος, ΣΠΑΥ, Περιπατητικής Ομάδας Υμηττού, Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Μαίναλον Κοινσεπ και Σώματος Ελλήνων Προσκόπων.

Σχηματίζει ένα πέταλο πάνω από την Καισαριανή με καταπληκτική πανοραμική θέα προς την Ακρόπολη και τη θάλασσα του Σαρωνικού και φιλοδοξεί να καταστήσει τον Υμηττό επίκεντρο της περιαστικής πεζοπορίας, προσελκύοντας όχι μόνο κατοίκους των γύρω περιοχών και της πρωτεύουσας αλλά και επισκέπτες της χώρας μας που θα ήθελαν να γνωρίσουν μια άλλη εντυπωσιακή πλευρά της Αθήνας.

Τα εγκαίνια του μονοπατιού θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. πλησίον της Ιεράς Μονής Καισαριανής παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Αμυρά και του χρυσού Ολυμπιονίκη Λευτέρη Πετρούνια.

Την παρουσίαση θα κάνουν ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος και ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Τουρισμού, Οικολογίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καισαριανής, πρόεδρος της ΠΟΥ και μέλος του Δ.Σ. του ΣΠΑΥ, Μάνος Κιτσέλλης, ο οποίος με την ομάδα της ΠΟΥ αποτελούν τους εμπνευστές του σχεδιασμού των μονοπατιών.

Διαβάστε επίσης: Μειωμένη η κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ