Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Χωρίς ενεργειακό υπεύθυνο 126 Δήμοι

Αντιμέτωποι με κυρώσεις κινδυνεύουν  να βρεθούν 126 Δήμοι σε όλη την χώρα που δεν έχουν ορίσει και δηλώσει στο Υπουργείο Εσωτερικών ενεργειακούς υπεύθυνους, όπως όφειλαν με βάση την απόφαση που ελήφθη και τον εφαρμοστικό νόμο που εκδόθηκε τον Ιούλιο, στοπλαίσιο της προσπάθειας για την εξοικονόμηση ενέργειας για την αποτροπή του κινδύνου ελλείψεων και την μείωση του κόστους.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, οι 126 Δήμοι από τους συνολικά 325 της χώρας – δηλαδή το 38% – δεν έχουν δηλώσει ακόμη υπάλληλο που θα είναι ο ενεργειακά υπεύθυνος. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ανάμεσα στους “αμελείς” βρίσκονται και κάποιοι από τους μεγαλύτερους Δήμους όπως της Πάτρας, του Ηρακλείου και της Λάρισας, από τους οποίους το υπουργείο περιμένει την σχετική ενημέρωση μέσω της πλατφόρμας για τους ενεργειακούς υπευθύνους. Ανάμεσα σε άλλους συγκαταλέγονται και Δήμοι της Αττικής. Πρόκειται για τους Δήμους: Ηρακλείου Αττικής, Δάφνης – Υμηττού, Κορυδαλλού, Σαλαμίνας, Νέας Φιλαδελφείας – Χαλκηδόνας και Φιλοθέης – Ψυχικού.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, πολλές αναπτυξιακές εταιρείες και νομικά πρόσωπα των δήμων έχουν αμελήσει να ορίσουν ενεργειακό υπεύθυνο, ενώ και η πλειονότητα των σχολικών επιτροπών δεν έχει εφαρμόσει τη σχετική διάταξη και μάλιστα σε μία περίοδο κατά την οποία οι ΟΤΑ ζητούν την ενίσχυση της χρηματοδότησης για θέρμανση και ενεργειακό κόστος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ