Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η Αττική χρειάζεται νέες μαρίνες για σκάφη αναψυχής

Αρωγός στις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού και των τοπικών οικονομιών στέκεται η Περιφέρεια Αττικής προωθώντας την δημιουργία δομών ελλιμενισμού σκαφών Γιώτινγκ.

Στο πλαίσιο αυτό ο Γ. Πατούλης συναντήθηκε με το προεδρείο της «Ελληνικής Βάσης Γιώτινγκ –ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.», που του παρουσίασαν τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην Αττική και τις σημαντικές ελλείψεις σε θέσεις ελλιμενισμού των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών.

Με αφορμή και την ανάπλαση και αναβάθμιση της μαρίνας Αλίμου η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2025, πρότειναν τη χωροθέτηση και κατασκευή νέας Μαρίνας, με κύριο σκοπό την εξυπηρέτηση των σκαφών του κλάδου, στο τόξο της ακτογραμμής της Αττικής (Ελευσίνα, Σούνιο, Βάρκιζα, Ανάβυσσος, Λεγραινά, κ.α.).

Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης επισήμανε: “Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τα θέματα του κλάδου και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν και σχετίζονται με τους ελλιμενισμούς και γενικότερα τη λειτουργία και τη δραστηριότητα των επαγγελματικών τουριστικών σκαφών”.

Μάλιστα ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε και στις Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τις οποίες απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του  Περιφερειακού Συμβουλίου και σημείωσε ότι, όπου χρειαστεί, θα αναλάβει συντονιστικό ρόλο και θα συνεργαστεί και με τους δήμους για την εξεύρεση λύσεων.

Ειδήσεις από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ