Δευτέρα, 15 Ιουλίου, 2024

Δέσμευση Τ. Θεοδωρικάκου για ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος τον Ιανουάριο

Τη δέσμευση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου ότι θα ενισχύσει το υποστελεχωμένο Αστυνομικού Τμήμα της πόλης από τον Ιανουάριο 2023, απέσπασε ο δήμαρχος Καισαριανής Χρήστος Βοσκόπουλος.

Κατά την επίσκεψη του υπουργού στην πόλη, ο δήμαρχος του έθεσε ορισμένα ζητήματα ζωτικής σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου αλλά και της πόλης συνολικά. Αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως η υποχρηματοδότηση, η υποστελέχωση και η συνεχής μεταβίβαση νέων αρμοδιοτήτων προς τους Δήμους χωρίς τους αντίστοιχους, απαραίτητους πόρους ώστε οι Δήμοι να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα καθήκοντά τους, νέα και παλαιά.

Ο δήμαρχος τόνισε στον υπουργό την επιτακτική ανάγκη να βρεθεί μια λύση για την Κοινωφελή εργασία, δηλαδή τα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ ορισμένης διάρκειας, η προβληματική συχνότητα της εφαρμογής των οποίων αφήνει πολλούς Δήμους υποστελεχωμένους για μήνες, με αποτέλεσμα νευραλγικοί τομείς καθηκόντων όπως η Καθαριότητα, το Πράσινο και οι Τεχνικές Υπηρεσίες να υστερούν σε αποδοτικότητα εις βάρος των Δημοτών. Όταν, δε, αυτό συμπίπτει με τους χειμερινούς μήνες όταν οι ανάγκες είναι αυξημένες (λειτουργία σχολείων, επιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων κλπ) τότε υπηρεσίες και διοίκηση ασφυκτιούν υπό το βάρος των καθημερινών καθηκόντων, ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται σωστά.

Ο κ. Βοσκόπουλος, ενημέρωσε τον υπουργό σχετικά με την εξέλιξη των δύο μεγάλων έργων ανάπλασης στην πόλη, του Σκοπευτηρίου και της Πλατείας, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι ο διαγωνισμός για την πλατεία έχει ήδη αποδώσει προσωρινό ανάδοχο και το έργο μπορεί να ξεκινήσει εντός των επόμενων τριών μηνών. Υπογράμμισε τον καίριο ρόλο του υπουργού σχετικά με τα δύο εμβληματικά έργα, καθώς εγκρίθηκαν υπό τη δική του θητεία ως υπουργού Εσωτερικών.

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι η ανάπλαση του Σκοπευτηρίου θα συμβάλλει στην ενίσχυση της προστασίας του πάρκου, του μνημείου και των εγκαταστάσεων που περιλαμβάνονται σε αυτό καθώς και των νέων που θα δημιουργηθούν. Το Σκοπευτήριο, σχολίασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, θα μετατραπεί σε έναν ασφαλή χώρο διατήρησης και προβολής της ιστορίας της Καισαριανής και θα αποτελέσει προορισμό Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο δήμαρχος επισήμανε στον υπουργό την ανάγκη προστασίας του Σκοπευτηρίου καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του Α.Τ. Καισαριανής τόσο με προσωπικό όσο και με υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου για την αντιμετώπιση της αυξημένης παραβατικότητας στην πόλη. Επίσης, έδωσε έμφαση στο στόχο της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει την πλούσια ιστορία της πόλης, προστατεύοντας τη δημόσια περιουσία, αλλά με απόλυτο σεβασμό στις ελευθερίες των πολιτών.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ενισχύσει το υποστελεχωμένο Α.Τ. Καισαριανής με προσωπικό, ήδη από τον Ιανουάριο του 2023, διαβεβαίωσε ότι θα στηρίξει την προστασία τόσο του Πάρκου και των νέων υποδομών εντός του, όσο και την ασφάλεια των πολιτών.

Τέλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη δημιουργία στην Καισαριανή ενός Κέντρου Πρόληψης, Διαχείρισης και Προστασίας Γυναικών και Παιδιών θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, σε συνεργασία με τους όμορους Δήμους και τις αρμόδιες, Κοινωνικές Υπηρεσίες τους.

Διαβάστε επίσης: Το «Καισαριανή Trail» άνοιξε τις πύλες του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ