Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση των μαθητών για την παραβατικότητα των νέων

Ενημέρωση των μαθητών για την παραβατικότητα, τη βία και τον εθισμό των νέων ανθρώπων στο αλκοόλ και άλλες ουσίες, παρείχε ο Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης, λίγες ημέρες μετά τη σύλληψη 14χρονου μαθητή σχολείου της πόλης με μαχαίρι ενώ περνούσε την πύλη της Βουλής κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής επίσκεψης.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος, μίλησε τότε για φαινόμενο που παρατηρείται στις γειτονιές της Αττικής με το οποίο η Πολιτεία πρέπει να ασχοληθεί σοβαρά. Διαφορετικά, προειδοποίησε, θα υπάρξουν δυσάρεστες συνέπειες στο μέλλον.

Στον απόηχο εκείνου του περιστατικού, ο Δήμος ανέλαβε δράση και διοργάνωσε την παραπάνω εκδήλωση στην οποία μίλησε ο Ψυχίατρος – Διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Metropolitan και συγγραφέας Δημήτρης Σούρας.

«Τα παιδιά το ζήτησαν, εμείς το κάναμε! Ένα πάγιο αίτημα όλων των 15μελων στις συναντήσεις που είχαμε ήταν η διοργάνωση ημερίδων και σεμιναρίων σε μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τα παιδιά μας σήμερα. Μερικά από αυτά είναι η παραβατικότητα, η βία, η σεξουαλική αγωγή, ο εθισμός σε αλκοόλ και άλλες ουσίες καθώς και μία σειρά άλλων θεμάτων. Ως διοίκηση αποφασίσαμε δυναμικά να δώσουμε απαντήσεις μέσα από ειδικούς, καταξιωμένους και επιτυχημένους στο χώρο και το αντικείμενο τους, ανθρώπους», δήλωσε ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Η αρχή έγινε, παρουσία δεκάδων μαθητών από τα Λύκεια της πόλης. Ο κ. Σούρας, με μια εκπληκτική ομιλία, καθήλωσε τα παιδιά απαντώντας στο τι είναι βία και τι πρέπει να κάνουμε για να αποφεύγουμε τέτοια φαινόμενα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ