Δευτέρα, 23 Δεκεμβρίου, 2024
spot_img

Γ. Φωστηρόπουλος στο Forum του ΣΠΑΥ: Μοναδική εστία βιοποικιλότητας το Ρέμα της Πικροδάφνης

Στη θεματική ενότητα «Το zero waste – το όραμα για το πρώτο βουνό μηδενικών αποβλήτων», συμμετείχε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, εκπροσωπώντας την πόλη στο FORUM ΣΠΑΥ 2023. Το Forum πραγματοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Προστασίας & Ανάπτυξης του Υμηττού, με θέμα «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Η Επόμενη Μέρα».

Ο κ. Φωστηρόπουλος έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην προβολή των πρωτοβουλιών και των δράσεων της Δημοτικής Αρχής για την προστασία και την ανάδειξη του Ρέματος της Πικροδάφνης, στις παρεμβάσεις στην περιοχή Νησάκι και στις γέφυρες του ρέματος, καθώς και στις δράσεις καθαρισμού των εκβολών του ρέματος, της παραλίας και του βυθού στο Έδεμ.

Ειδικότερα, ανέδειξε τον μοναδικό χαρακτήρα του ρέματος καθώς «αποτελεί μοναδική εστία βιοποικιλότητας σε πανίδα και χλωρίδα και αποτελεί ιδιαίτερο καταφύγιο για την τοπική ορνιθοπανίδα και για τα αποδημητικά πουλιά», ενώ αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής «με την κατεδάφιση των αυθαίρετων κτισμάτων στη παραρεμάτια περιοχή, στην οργανωμένη απομάκρυνση των μπαζών και των απορριμμάτων, στην εξυγίανση του περιβάλλοντα χώρου από τα απορρίμματα και στη φύτευση 170 δενδρυλλίων, παρέμβαση που επανέφερε και αποκατέστησε το περιβάλλον του χώρου, βάζοντας τάξη στο παραμελημένο περιβαλλοντικά ρέμα της Πικροδάφνης».

Ο κ. Φωστηρόπουλος έκανε επίσης αναφορά «στο πλήθος δράσεων και βιωματικών εμπειριών στα σχολεία της πόλης με επιστημονικούς φορείς,στοχεύοντας στην ενημέρωση και στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του ρέματος, καθώς και στην διοργάνωση δράσεων εθελοντικού καθαρισμού του ρέματος και εκβολών του στο Έδεμ».

Στις εργασίες του FORUM ΣΠΑΥ 2023 συμμετείχαν πάνω από 100 καταξιωμένοι και διακεκριμένοι ομιλητές (υπουργοί, εκπρόσωποι κομμάτων, δήμαρχοι, γενικοί γραμματείς υπουργείων, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, καθηγητές πανεπιστημίων, εκπρόσωποι εταιρειών, εκπρόσωποι εθελοντικών ομάδων), ενώ στο διήμερο διαλόγου και προτάσεων των εργασιών του, διαμορφώθηκε η περιβαλλοντική ατζέντα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επόμενη ημέρα.

Στις 10 θεματικές ενότητες και τραπέζια διαλόγου που πραγματοποιήθηκαν, αποτυπώθηκαν ιδέες, ανάγκες, προτάσεις και μέθοδοι που συμβάλλουν στην προστασία και αναγέννηση των δασών μας, ενώ παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές στα περιβαλλοντικά θέματα.

Διαβάστε επίσης: Βραβεία έξυπνης και βιώσιμης πόλης στον Δήμο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ