Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μικροί και μεγάλοι ανακάλυψαν τους Ναούς της πόλης

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου και οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, σε συνεργασία με την Iερά Μητρόπολη Νέας Σμύρνης, συνεχίζουν το πρόγραμμα «Ανακαλύπτω τους Ναούς του Π. Φαλήρου», με στόχο τα παιδιά αλλά και οι γονείς να γνωρίσουν την ιστορία και την καλλιτεχνική, αγιογραφική και λατρευτική πλευρά των Ναών της πόλης.

Στην δεύτερη εξόρμηση της δράσης, οι συμμετέχοντες ανακάλυψαν την ομορφιά του Ι. Ναού της «Κοίμησης της Θεοτόκου», την «Παναγίτσα» όπως την ξέρουν οι περισσότεροι και η συμμετοχή των δημοτών όλων των ηλικιών ήταν μεγάλη.

Για τον Ιερό Ναό μίλησε στους συμμετέχοντες ο ιερέας, Πατέρας Ιωσήφ Τσαγκαράκης.

Για την τέχνη της αγιογραφίας και την καλλιτεχνική διάσταση μίλησαν ο ιστορικός τέχνης Π. Λαγός και η πρόεδρος της Ομάδας καλλιτεχνών Π. Φαλήρου Α. Αναγνωστοπούλου, ενώ η εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αγγελική Μαστρομιχαλάκη συντόνιζε τις δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εθελοντές, εκπαιδευτικοί και ομάδες των παιδιών.

Στην επίσκεψη – ξενάγηση παρέστη ο αντιδήμαροχς Παιδείας και Κοινωνικών Δομών Μιχάλης Μιχαηλίδης ο οποίος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλο. Την οργάνωση της δράσης και τον συντονισμό της είχε η υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Διαβάστε επίσης: 12 φορτηγά με είδη πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ