Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κινηματογράφος: Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου

Ο συνεργάτης μας Άγγελος Πολύδωρος παρουσιάζει και σχολιάζει τις ταινίες που προβάλλονται από την Πέμπτη 23/2/2023 στους κινηματογράφους

=============================================

Τα πνεύματα του Ινισέριν – The banshees of Inisherin

Η μακροχρόνια φιλία ανάμεσα στον Πάντρεκ (Κόλιν Φαρέλ) και τον Κολμ (Μπρένταν Γκλίζον) διαλύεται ξαφνικά όταν ο Colm αποφασίζει και βάζει απρόσμενα τέλος. Ο έκπληκτος Pádraic, με τη βοήθεια της αδελφής του Σιομπάν (Κέρι Κόντον) και του νεαρού Ντόμινικ (Μπάρι Κίγκαν), προσπαθεί να διορθώσει τη σχέση και αρνείται να συμφιλιωθεί με την ιδέα της απόρριψης. Όμως, αυτές οι επανειλημμένες απόπειρες εντείνουν την αρνητική στάση του φίλου του. Όταν ο απεγνωσμένος πια Κολμ δίνει τελεσίγραφο, η κατάσταση κλιμακώνεται με επεισοδιακό τρόπο.

INFO

Είδος: Δράμα (114΄)

Χώρες: Ιρλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Μάρτιν ΜακΝτάνα

Παίζουν: Κόλιν Φαρέλ, Μπρένταν Γκλίζον, Κέρι Κόντον, Μπάρι Κίγκαν

Διανομή: Spentzos Film

=========

Missing

Όταν η μητέρα της Τζουν (Στορμ Ριντ) εξαφανίζεται ενώ κάνει διακοπές με το νέο της αγόρι, η Τζουν την αναζητά παντού. Εγκλωβισμένη μίλια μακριά στο Λος Άντζελες και με τις  προσπάθειές της να παρεμποδίζονται από τη διεθνή γραφειοκρατία, χρησιμοποιεί όλη την τελευταία τεχνολογία που έχει στα χέρια της για να καταφέρει να τη βρει πριν είναι πολύ αργά. Καθώς σκάβει βαθύτερα, τα ψηφιακά στοιχεία δημιουργούν περισσότερες ερωτήσεις παρά απαντήσεις. Όταν η Τζουν ξετυλίγει του κουβάρι των μυστικών που κουβαλούσε η μαμά της, ανακαλύπτει ότι ποτέ δεν την ήξερε πραγματικά.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Δράμα (111΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Γουίλ Μέρικ, Νίκολας Τζόνσον

Παίζουν: Στορμ Ριντ, Γιόακιμ Ντε Αλμέιντα, Κεν Λιουνγκ, Έιμι Λάντντεκερ

Διανομή: Feelgood

=========

Γυναικείες κουβέντες – Women talking

Το 2010, οι γυναίκες μιας απομονωμένης θρησκευτικής κοινότητας παλεύουν να συμβιβάσουν την πραγματικότητά τους με την πίστη τους. Παρόλο που πολλές διαφωνούν μεταξύ τους σε βασικά πράγματα, πρέπει να αποφασίσουν πώς θα μπορούσαν να προχωρήσουν μαζί, για να χτίσουν έναν καλύτερο κόσμο για τις ίδιες και τα παιδιά τους. Βασισμένο στο μυθιστόρημα της Μίριαμ Τόους

INFO

Είδος: Δράμα (104΄)

Χώρα: ΗΠΑ (2022)

Σκηνοθεσία: Σάρα Πόλεϊ

Παίζουν: Ρούνι Μάρα, Κλερ Φόι, Τζέσι Μπάκλεϊ, Τζούντιθ Άιβι, Μπεν Γουίσο, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ

Διανομή: Tulip

=========

Μικρή μου Σολάνζ – Petite Solange

H Σολάνζ είναι 13 χρονών, περίεργη για τα πάντα και γεμάτη ζωή, αν και υπερβολικά συναισθηματική. Λατρεύει τους γονείς της κι όταν αυτοί αρχίζουν να απομακρύνονται και να τσακώνονται, το ενδεχόμενο ενός διαζυγίου τη συγκλονίζει και ο κόσμος της αρχίζει να καταρρέει… Για να κρατήσει την οικογένειά της ενωμένη, θα παλέψει και θα υποφέρει. Η ταινία, προβλήθηκε στο Επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Λοκάρνο  και του Φεστιβάλ του Μονάχου, ενώ απέσπασε το Βραβείο Jean Vigo.

INFO

Είδος: Δράμα (86΄)

Χώρα: Γαλλία (2021)

Σκηνοθεσία; Αξέλ Ροπέρ

Παίζουν: Τζέιντ Σπρίνγκερ, Λέα Ντρικέρ, Φιλίπ Κατρίν, Κλοέ Αστορ

Διανομή: Weird Wave

=============

Το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου – The most beautiful boy in the world

  1. Ο Λουκίνο Βισκόντι, μετά από μαραθώνιο κάστινγκ, ανακαλύπτει στην Στοκχόλμη τον 15άχρονο Μπγιέρν Άντρεσεν, ιδανικό πρόσωπο για να ενσαρκώσει τον Τάτζιο στην ταινία του «Θάνατος στην Βενετία». Γυρίζει την ταινία και ανακηρύσσει τον μικρό Σουηδό ως «το πιο όμορφο αγόρι του κόσμου». 50 χρόνια μετά, ο Μπγιέρν, ξαναζεί την ταραγμένη παιδική ηλικία του αλλά και τις απίστευτες περιπέτειες που βίωσε μετά τα γυρίσματα και στην υπόλοιπη ζωή του, σε μια τελευταία προσπάθεια να εξορκίσει τους δαίμονες που τον κατατρέχουν.

INFO

Είδος: Ντοκιμαντέρ (94΄)

Χώρα: Σουηδία (2021)

Σκηνοθεσία: Κριστίνα Λίντστρεμ, Κριστιάν Πέτρι

Διανομή: Carousel Film

========

To παιχνίδι των 100 κεριών – The 100 candles game

Μια παρέα φίλων θα πρέπει να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους με ένα τρομακτικό παιχνίδι. Θα πρέπει να κάτσουν σε έναν κύκλο φτιαγμένο από 100 κεριά, να παίρνουν ένα και να λένε τη δική τους τρομακτική ιστορία. Όμως με κάθε ιστορία, με κάθε κερί, περίεργα φαινόμενα αρχίσουν να συμβαίνουν. Αισθάνονται παρουσίες γύρω τους, όμως κανείς δεν πρέπει να φύγει γιατί μια τρομακτική κατάρα θα πέσει πάνω τους.

INFO

Είδος: Θρίλερ, Τρόμου (100΄)

Χώρες: Nέα Ζηλανδία, Αργεντινή (2020)

Σκηνοθεσία: Επτά σκηνοθετών

Παίζουν: Έιμι Σμαρτ, Νταγκ Τζόουνς,Κλάρα Κόβασιτς

Διανομή: Filmboy Pictures

============

Αργοναύτες Η οργή του Ποσειδώνα – Argonuts

Η ζωή κυλάει ήρεμα στην Ιωλκό, το πανέμορφο και ακμάζον λιμάνι της αρχαίας Ελλάδας. Μέχρι που ο Ποσειδώνας οργίζεται και απειλεί να το εξαφανίσει. Ένα πανέξυπνο και περιπετειώδες νεαρό ποντίκι μαζί με τον γάτο που παίζει τον ρόλο του θετού του πατέρα, σπεύδουν να βοηθήσουν τον γερασμένο πια Ιάσονα και τους Αργοναύτες στην αποστολή διάσωσης της πόλης. Η εκστρατεία αυτή θα τους οδηγήσει σε μέρη μακρινά, όπου ζουν μυθικά πλάσματα και μερικά από τα πιο επικίνδυνα τέρατα της μυθολογίας.

INFO

Είδος: Animation, Περιπέτεια, Οικογενειακή, Μεταγλωττισμένη (95΄)

Χώρα: Γαλλία (2022)

Σκηνοθεσία: Νταβίντ Αλό, Έρικ Τοστί, Ζαν-Φρανσουά Τοστί

Ακούγονται οι: Αλεξάνδρα Λέρτα, Άγγελος Λιάγκος, Γιάννης Στεφόπουλος, Χρήστος Θάνος, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Τζίνη Παπαδοπούλου, Σοφία Παναηλίδου, Βασίλης Μήλιος, Σταύρος Σιούλης, Γιάννης Τσούτσιας

Διανομή: Tanweer

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ