Τρίτη, 21 Μαρτίου, 2023

Ιδρύεται νέος Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας από τον Δήμο

“Χείρα βοηθείας” προς τα άτομα που πάσχουν από άνοια, καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους, αποτελεί η πρωτοβουλία του Δήμου Ζωγράφου για την ίδρυση της νέας κοινωνικής δομής «Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια».

Η κοινωνική δράση που υλοποιείται σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία Alzheimer Αθηνών, έχει ως στόχο της, τόσο την υποστήριξη, όσο και την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με προβλήματα μνήμης, καθώς και των φροντιστών τους.

Σύμφωνα με τον Δήμο Ζωγράφου, ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας εντάσσεται στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας-Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ισότητας των Φύλων και στελεχώνεται από εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό που ήδη απασχολείται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου.

Για τη στήριξή τους μπορούν να αποταθούν στον συμβουλευτικό σταθμό, τα άτομα που αντιμετωπίζουν την εκφυλιστική αυτή νόσο, και τα μέλη των οικογενειών τους οποιασδήποτε ηλικίας.

Επίσης όσοι επιθυμούν να εξεταστούν ή να συμμετέχουν σε δράσεις πρόληψης, επαγγελματίες υγείας και ψυχικής υγείας, εργαζόμενοι σε τοπικούς φορείς, αλλά και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να ενημερωθεί για την άνοια.

Η αξιολόγηση της νοητικής κατάστασης των προσερχομένων θα γίνεται αφού υποβληθούν σε νευροψυχολογικές δοκιμασίες από τους ειδικά εκπαιδευμένους επαγγελματίες υγείας του Δήμου, οι οποίοι στελεχώνουν τον Συμβουλευτικό Σταθμό. Στην περίπτωση που υπάρξουν αξιολογήσιμα ευρήματα, το άτομο θα παραπέμπεται στον γιατρό του Ιατρείου Μνήμης του Συμβουλευτικού Σταθμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ