Τρίτη, 5 Νοεμβρίου, 2024

Το βιβλίο της Ε. Μπαρμπαλιού «Γεννήθηκα στον Βορρά, μεγάλωσες στον Νότο» κάνει σταθμό στο Δημαρχείο!

Παρουσιάζεται την Παρασκευή 17 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στο Δημαρχείο
Γλυφάδας (αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, Άλσους 15) το βιβλίο της ψυχολόγου – ψυχοθεραπεύτριας, Ελισάβετ Μπαρμπαλιού με τίτλο «Γεννήθηκα στον Βορρά, μεγάλωσες στον Νότο» (Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ).

Ένα βιβλίο 400 σελίδων, που συνιστά «μια διαγενεακή συνάντηση από καρδιάς». Ένα βιβλίο που αφορά τη σύνθετη αλλά και μοναδική σχέση η οποία αναπτύσσεται μεταξύ μάνας και κόρης. Ένα βιβλίο που μιλά για έναν κόσμο σε κρίση, για δυο γενιές αντιμέτωπες, που επιρρίπτουν ευθύνες αλλά και αναζητούν η μία το χέρι της άλλης, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος να προχωρήσουν μπροστά. Συμφιλιωμένες.

Την εκδήλωση – παρουσίαση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ενώ για το βιβλίο θα μιλήσουν οι εξής:

– Ειρήνη Νικολοπούλου, δημοσιογράφος

– Μιχάλης Σκευοφύλακας, εκπαιδευτικός Π.Ε.

– Λουκία Αποστολίδου, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια – δραματοθεραπεύτρια

– Η συγγραφέας του βιβλίου Ελισάβετ Μπαρμπαλιού, ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, οικογενειακή θεραπεύτρια, μουσικοθεραπεύτρια, Πρόεδρος και Επιστημονική Υπεύθυνη του
ΚΕΣΥΨΕ (Κέντρο Συστημικής Ψυχοθεραπείας και Έρευνας).

Λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου

Μια ολόκληρη νύχτα, από το δείλι ως την αυγή. Μια μητέρα και μια κόρη, μια κουβέντα βαθιά και τρυφερή, με γέλιο και δάκρυ, με αγάπη και πόνο, με ελπίδα και απόγνωση, με αλήθεια… σαν την ίδια τη ζωή. Τι λένε οι δυο τους, ταξιδιώτες με διαφορετική αφετηρία και άλλον προορισμό, που σταματούν στους ίδιους σταθμούς ζωής; Πώς γεφυρώνουν το χάσμα που τις χωρίζει, τι μαθαίνουν για τον κόσμο που γέννησε και ανέθρεψε την καθεμιά τους, πώς βαδίζουν στη ζωή ενωμένες μα ανεξάρτητες;


Η Ελισάβετ Μπαρμπαλιού υφαίνει ένα νήμα γεμάτο αναμνήσεις, τραύματα, ελπίδες και φόβους, που ενώνει αόρατα και άρρηκτα τρεις γενιές, τη μάνα και την κόρη, αλλά και τη γιαγιά που δεν είναι πια στη ζωή, μα έχει αφήσει το ανεξίτηλο αποτύπωμά της στις ζωές και στις ψυχές των απογόνων – επιγόνων της. Στο διάλογο αυτόν, η συγγραφέας αξιοποιεί προσωπικά βιώματα, δημιουργώντας παράλληλα συνηχήσεις από τις άπειρες συζητήσεις που προέκυψαν από την πολύχρονη κλινική της εμπειρία ως οικογενειακής θεραπεύτριας, προκειμένου να δώσει το ερέθισμα για σκέψη, επικοινωνία και κατανόηση, που μπορεί να οδηγήσουν στη λύτρωση, στην ίαση μιας ολόκληρης κοινωνίας – στο τραύμα που θα γίνει θαύμα.
Με εφόδια την επιστημονική σκευή της, την τολμηρή ματιά της, αλλά και την ευαισθησία της, ρίχνει φως σε πτυχές της σύγχρονης ζωής που αφορούν την οικογένεια, την παιδεία, την κλιματική αλλαγή, τον πόλεμο, τη βία, την κρίση αξιών, τις σχέσεις των δύο φύλων, τις ανάγκες των νέων αλλά και τις αγωνίες τους. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβαστεί.

Διαβάστε επίσης: Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΔΕΑΠ) του Δήμου επαναλειτουργεί

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ