Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Εκτός σχολείου 10 παιδιά με αναπηρία ελλείψει οδηγού σχολικού

Δέκα παιδιά, με κινητική αναπηρία, που φοιτούν στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Ηλιούπολης δεν πηγαίνουν σχολείο, καθώς το σχολικό δεν διαθέτει οδηγό και συνοδό.

Στην πολύ σοβαρή αυτή καταγγελία προχώρησε ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων.

Όπως αναφέρουν, «οι 10 μαθητές είναι κλεισμένοι στο σπίτι τους επειδή δεν υπάρχει οδηγός. Είκοσι χρόνια τώρα κυβερνήσεις ανεβοκατεβαίνουν, υπουργοί αλλάζουν αλλά όλοι τους είναι δογματικά κολλημένοι να έχουν τη μεταφορά των μαθητών των ειδικών σχολείων στα χέρια των ιδιωτών και για κάποια ειδικά σχολεία που έχουν δικά τους σχολικά να μην προσλαμβάνουν μόνιμο προσωπικό. Να προσλαμβάνουν 72 οδηγούς και συνοδούς με συμβάσεις, 6μηνες κατά κανόνα και τους υπόλοιπους μήνες τα παιδιά να είναι ή σπίτι τους ή να μεταφέρονται από τον στρατό».

Οι γονείς απαιτούν «εδώ και τώρα να εξασφαλιστεί με ευθύνη του υπουργείου Παιδείας η παρακολούθηση των μαθημάτων από όλους τους μαθητές του ειδικού γυμνασίου-λυκείου Ηλιούπολης. Είναι υποχρέωσή τους και να κόψουν το λαιμό τους και να δώσουν την πιο ενδεδειγμένη λύση. Αυτή η κατάσταση», συνεχίζουν, «είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της στήριξης της επιχειρηματικής δράσης μέσα και έξω από τον δημόσιο τομέα και στον χώρο της ειδικής αγωγής. Πολιτική που έχει πρώτα απ’ όλα αρνητικές επιπτώσεις στα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειές τους γιατί το σκαλάκι του σχολικού για ένα παιδί με αναπηρία είναι η πόρτα του σχολείου. Είναι αυτό που έλεγε μια 15χρονη με κινητική αναπηρία “δε δέχομαι να με κατεβάζει ο οποιοσδήποτε από το σχολικό, θέλω αυτός που με κατεβάζει να τον νιώθω σαν αδελφό μου”».

Διαβάστε επίσης: Κατέρρευσε ταβάνι στο ΤΕΦΑΑ Αθηνών

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ