Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στις ράγες ξανά τρένα και προαστιακός

Στις ράγες μπήκαν από σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου, συνολικά 22 ημέρες μετά την τραγωδία στα Τέμπη, τα τρένα και ο προαστιακός.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης επιβιβαζόμενος στο πρώτο δρομολόγιο σήμερα το πρωί για Οινόη, σε δηλώσεις του από το Σταθμό Λαρίσης, τόνισε: «Τόσο η διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ είμαστε αποφασισμένοι να θέσουμε σε λειτουργία εκ νέου τα τρένα της χώρας. Δηλώνουμε ότι θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού μας. Με δεδομένο ότι ο σιδηρόδρομος είναι το πλέον φιλικό στο περιβάλλον μέσο αξίζει να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη γρήγορη και ασφαλέστερη επαναλειτουργία του. Θέλουμε και εσείς να σταθείτε δίπλα μας γιατί για όλους μας η επόμενη μέρα του ελληνικού σιδηροδρόμου είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί. Ξεκίνησαν ήδη τα προαστιακά σήμερα από Αθήνα για Χαλκίδα και Αθήνα για Αεροδρόμιο. Σταδιακά μέσα σε πέντε εβδομάδες σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε τη λειτουργία των συρμών με τα μέτρα ασφαλείας που έχουμε ανακοινώσει».

Από την πλευρά του, ο σταθμάρχης Ιωάννης Κοκκινάκης είπε: «Ξεκίνησαν σήμερα, μετά από πολύ καιρό από το τραγικό συμβάν -που μας έπληξε όλους συναισθηματικά και ψυχολογικά- τα δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και τη Χαλκίδα. Έχουμε 18 δρομολόγια για το Αεροδρόμιο και 12 για Χαλκίδα. Οι εντολές που μας έχουν δοθεί από τη διοίκηση είναι δύο σταθμάρχες ανά βάρδια, δυο μηχανοδηγοί και δύο συνοδοί στις αμαξοστοιχίες, να κινούνται οι συρμοί με μειωμένες ταχύτητες». Ζήτησε συγγνώμη για το σιδηροδρομικό δυστύχημα και κάλεσε τον κόσμο να επανέλθει και να τους στηρίξει και να ταξιδεύουν και πάλι με το τρένο.

Σύμφωνα με τη Hellenic Train από σήμερα θα πραγματοποιούνται τα δρομολόγια:

Πειραιάς – Αθήνα- Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο- Αθήνα- Πειραιάς

‘Ανω Λιόσια- Αεροδρόμιο

Αεροδρόμιο- ‘Ανω Λιόσια

‘Ανω Λιόσια- Κάντζα

Κάντζα- ‘Ανω Λιόσια

Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα

Προαστιακός Πάτρας

Ολυμπία- Πύργος- Κατάκολο

Διακοφτό- Καλάβρυτα

Ξεκίνησαν τα εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια προς την Ειδομένη

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί τα εμπορευματικά σιδηροδρομικά δρομολόγια τόσο της Rail Cargo Logistics Goldair όσο και της Hellenic Train από τη Θεσσαλονίκη προς την Ειδομένη. Όπως έγινε γνωστό, σήμερα θα μετακινηθούν δύο – τρεις αμαξοστοιχίες από την Hellenic Train (από τις οποίες η μία έχει ήδη ξεκινήσει) καθώς και μία από την Rail Cargo Logistics Goldair.

Στο μεταξύ, σε διαπραγματεύσεις βρίσκονται ο ΟΣΕ και η Hellenic Train για τη διεξαγωγή εμπορευματικών δρομολογίων από το Ικόνιο και το Θριάσιο προς τη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια προς τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ