Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2023

Φώτα και παιδικά χαμόγελα για την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας

Με φωταγωγήσεις και καλλιτεχνικές δράσεις στις οποίες συμμετείχαν κυρίως παιδιά γιόρτασε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας στις 20 το μήνα.

Η Διεθνής Ημέρα Ευτυχίας καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ στις 28 Ιουνίου 2012, γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου και είναι η μέρα που ο Διεθνής Οργανισμός δημοσιεύει τη παγκόσμια έκθεση για την ευτυχία, η οποία κατατάσσει τις χώρες με βάση τα επίπεδα της ευτυχίας τους.

Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την επίτευξη των βασικών στόχων και κριτηρίων που έχει θέσει ο ΟΗΕ για την Διεθνή Ημέρα Ευτυχίας όπως την εξάλειψη της φτώχειας, τη μείωση των ανισοτήτων και τη σωτηρία του πλανήτη, το Παλαιό Φάληρο συμμετείχε και οργάνωσε μια σειρά δράσεων, αναγνωρίζοντας τη σημασία της ευημερίας και της ευτυχίας ως βασικών στόχων και προσδοκιών των δημόσιων του πολιτικών, για τη ζωή των ανθρώπων και την εξέλιξη των κοινωνιών.

Ειδικότερα, τη Δευτέρα 20 Μαρτίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου:

-Φωταγωγήθηκε με κίτρινο χρώμα η πεζογέφυρα Παλαιού Φαλήρου παράλληλα με κρατικά κτίρια και τοπόσημα του Ισραήλ
-Παιδιά των Παιδικών Σταθμών του Δήμου, με την βοήθεια και την συνδρομή των νηπιαγωγών τους, ζωγράφισαν χαμόγελα και θα απεικόνισαν την ευτυχία.
-Παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης), στέλνοντας το μήνυμα της ειρήνης, της διεθνούς συνεργασίας για την επίτευξη των στόχων του Ο.Η.Ε. και της αλληλεγγύης των κρατών, άναψαν συμβολικά τις «δάδες της ευτυχίας» ταυτόχρονα με παιδιά από την πόλη Petach- Tikva του Ισραήλ, στο πλαίσιο του “Δικτύου των Πόλεων Ελλάδας και Ισραήλ για την Υγεία και τον Πολιτισμό”, όπου ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει και έχει σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των πρωτοβουλιών του.

Τον συντονισμό και την οργάνωση των εκδηλώσεων είχαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικών Μιχάλης Μιχαηλίδηςδόμων και η Υπεύθυνη της Παιδικής Βιβλιοθήκης Μαίρη Τρύφων.

Διαβάστε επίσης: Μαγικές στιγμές στο Παγκόσμιο Κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Κλειστό Tae Kwon Do

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ