Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Με παιδικό τρίαθλο τον Απρίλιο το 10ο XTERRA Greece | Vouliagmeni

Με αγώνα παιδικού τριάθλου έρχεται εφέτος, στις 21-23 Απριλίου στη Βουλιαγμένη, το XTERRA Greece – Vouliagmeni να ξεκινήσει την Τριαθλητική χρονιά και να δώσει έμπνευση και παρακίνηση για περισσότερη περιπέτεια στη φύση, τη θάλασσα και το βουνό.

Το εξαιρετικό τερέν του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τόσο στο υπέροχο γαλάζιο της θάλασσας στον όρμο της Βουλιαγμένης, όσο και στο ύψωμα πίσω από την πόλη στο Νότιο Υμηττό, αποτελεί εγγύηση μοναδικών εμπειριών για Έλληνες και ξένους αθλητές.

Από την Δευτέρα του Πάσχα, αθλητές και συνοδοί, αναμένεται να φθάσουν στη Βουλιαγμένη που φιλοξενεί την εκδήλωση και να δοκιμάσουν τις διαδρομές στο βουνό τρέχοντας και ποδηλατώντας.

Παράλληλα, με την έναρξη του παιδικού Τριάθλου για πρώτη χρονιά εντός της οργανωμένης πλαζ Βουλιαγμένης, το XTERRA Greece και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, φιλοδοξούν να καθιερώσουν έναν αθλητικό και ψυχαγωγικό θεσμό, όμορφο, χαρούμενο και διασκεδαστικό, με υψηλό όραμα.

Πρόκειται για το μοναδικό Τρίαθλο εκτός δρόμου της χώρας μας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια, σκαπανέας σ’ ένα χωμάτινο ορεινό δρόμο προσελκύει τους λάτρεις της φύσης να ζήσουν περισσότερο, με πάθος και αφοσίωση, δείχνοντας το δρόμο και σε άλλες διοργανώσεις και περιοχές της όμορφης χώρας μας.

Φέτος, το XTERRA Greece | Vouliagmeni στη μεγάλη του απόσταση (Full Distance) αποτελεί και μέρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος της νεοσυσταθήσας Τριαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Εστιάζοντας στο αγωνιστικό και τεχνικό περιεχόμενο του αγώνα ενηλίκων, πρόκειται να παραμείνει ο ιδιαίτερα τεχνικός και χωμάτινος χαρακτήρας, με αφαίρεση δύο ακόμη κομματιών δρόμου και αντικατάστασή τους με εκτός δρόμου “ευχάριστες αναταράξεις”. Παράλληλα, ο σχεδιασμός και η ένταξη ειδικής διαδρομής ποδηλάτου εντός της πλαζ, με ξύλινες ράμπες ανύψωσης και πλάγιας γρήγορης ποδηλάτισης, θα δώσουν ένταση και θέαμα σε όσους θα έλθουν να απολαύσουν την εκδήλωση ως συνοδοί ή απλοί θεατές στο χώρο της οργανωμένης πλαζ.

Μέσα στο χώρο της πλαζ, το Σάββατο το πρωί, όσοι βρεθούν ως θεατές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μεγάλο μέρος του αγώνα με το σύνολο της κολύμβησης (εκκίνηση, διαδρομή, έξοδο και τρέξιμο στην άμμο για το ξεκίνημα δεύτερου γύρου), το τρέξιμο στη ζώνη αλλαγής και τη διαδικασία εκεί, το ξεκίνημα του ποδηλάτου, την είσοδο πάλι με το ποδήλατο και τη νέα ειδική διαδρομή στις ράμπες, τη διαδικασία εκ νέου αλλαγής στη ζώνη, το ξεκίνημα του τρεξίματος και τον τερματισμό στην αψίδα.

Το απόγευμα του Σαββάτου και μετά την ψυχαγωγία των παιδιών με όμορφες αθλητικές δραστηριότητες – μεταξύ των οποίων και παρουσίαση του έργου της Ακαδημίας Ρομποτικής και Καινοτομίας “The Inventors” – σε ειδική τελετή απονομών, θα επαινεθούν όλοι οι συμμετέχοντες και θα βραβευτούν οι νικητές (γενικών κατηγοριών ανά φύλο και όλων των ηλικιακών κατηγοριών). Επίσης, πλούσια δώρα περιμένουν τους τυχερούς κληρώσεων από τους χορηγούς και υποστηρικτές της διοργάνωσης.

Στο Kids TRIathlon, όλη η χαρά και η περιπέτεια είναι εντός της πλαζ. Τα πιτσιρίκια θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν έμπνευση στους μεγάλους με την ευρηματικότητα, την τόλμη και τη δυναμικότητά τους, ανταγωνιζόμενα σε ένα προστατευμένο και ιδιαίτερα όμορφο περιβάλλον μέσα στο μικρό πευκοδάσος, στο αμμώδες σημείο και στο γκαζόν της οργανωμένης πλάζ. Με όραμα τη δημιουργία των XTERRA Τριαθλητών της επόμενης 10ετίας, η XTERRA Greece και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης καλούν τους γονείς να δώσουν την ευκαιρία συμμετοχής και ξεχωριστής εμπειρίας στα παιδιά τους.

«Η φετινή διοργάνωση είναι εξαιρετικά ξεχωριστή για εμάς και τον Δήμο μας, όχι μόνο γιατί αποτελεί την επετειακή διοργάνωση ενός μοναδικού αθλητικού event που υπερήφανα φιλοξενούμε και συν-διοργανώνουμε μαζί με την XTERRA Greece, αλλά και γιατί φέτος επενδύουμε στα παιδιά μας με έναν ξεχωριστό αγώνα παιδικού τριάθλου ο οποίος θα γίνει την Κυριακή 23/4», δήλωσε ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Μητρόπαπας, επικεφαλής της XTERRA Greece – TRIMORE Sport Events, δεσμεύθηκε ότι η φετινή χρονιά θα έχει «πιο έντονα συναισθήματα, πιο ανεξίτηλα χαραγμένες αναμνήσεις σε Έλληνες και ξένους που θα επιλέξουν να το ζήσουν τόσο ως αθλητές όσο και ως θεατές ή γονείς των τολμηρών πιτσιρικιών XTERRA Kids! Το όραμά μας είναι να βελτιώνουμε συνεχώς την καταξιωμένη διοργάνωση και να περάσουμε στη δεύτερη δεκαετία της με τις καλλίτερες προοπτικές».

Διαβάστε επίσης: To Race for Autism έρχεται στον Δήμο την Κυριακή 2 Απριλίου

Ειδήσεις από τον Άλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ