Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Μήνυμα Γ. Χατζηδάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού

Μήνυμα ελπίδας και στήριξης των ανθρώπων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού έστειλε ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος αναφέρει: «Η 2α Απριλίου στέλνει το μήνυμα υπενθύμισης των λέξεων Αποδοχή, Σεβασμός και Αγάπη.

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως η ημέρα που αφιερώνεται στην ενημέρωση των πολιτών για τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το φάσμα του αυτισμού στα παιδιά και τις προσπάθειες που γίνονται με σκοπό την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Η συνεχής και αδιάκοπη στήριξη των ιδίων και των οικογενειών τους αποτελεί υποχρέωση όλων μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι τα άτομα με αυτισμό, είναι το ίδιο ευφυή. Είναι άνθρωποι με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αξίζουν να είναι ενεργά μέλη στην κοινωνία, όπως όλοι μας, καθώς -όπως λένε οι ειδικοί- δεν υποφέρουν από τον αυτισμό, υποφέρουν από τον τρόπο που τους φερόμαστε!

Η ημέρα αυτή λοιπόν, ας αποτελέσει την αφορμή να ανοίξουμε λίγο περισσότερο τους ορίζοντές μας, να ενημερωθούμε καλύτερα για το φάσμα του αυτισμού, να καταρρίψουμε μύθους και ανακρίβειες, και να κάνουμε ένα βήμα πιο κοντά προς την ένταξη των αυτιστικών ανθρώπων σε έναν κόσμο καλύτερο, με περισσότερη αποδοχή, που μας χωράει όλους, χωρίς καμία εξαίρεση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ