Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Προς κάλπες ολοταχώς

Από την έντυπη έκδοση της εβδομαδιαίας Αμαρυσίας – 15/04/2023

Λιγότερες από 40 ημέρες μάς χωρίζουν πλέον από τις κάλπες και το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης ανεβαίνει διαρκώς. Αμέσως μετά το Πάσχα η Βουλή αναμένεται να διαλυθεί και τυπικά και να προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 21 Μαΐου, ωστόσο το ενδιαφέρον στρέφεται στον Άρειο Πάγο και τις αποφάσεις που θα πάρει δύο εβδομάδες πριν κληθούμε να ψηφίσουμε και συγκεκριμένα σχετικά με το αν θα επιτραπεί ή όχι η συμμετοχή στις εκλογές του λεγόμενου «κόμματος Κασιδιάρη». Το ζήτημα προκάλεσε άλλωστε την έντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης και σημάδεψε την τελευταία συνεδρίαση της Βουλής γι’ αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, αφού η Ολομέλεια κλήθηκε να ψηφίσει την τροπολογία που η κυβέρνηση έφερε για να κλείσει τις «τρύπες» που άφηνε η προηγούμενη διάταξη.

Είχε προηγηθεί πάντως η δημόσια παρέμβαση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου κατ’ ουσίαν υπέρ του συγκεκριμένου πολιτικού σχηματισμού, προκαλώντας έτσι την έντονη αντίδραση όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και συναδέλφων του δικαστών. Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε ευθέως τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του ο ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από την ψηφοφορία στη Βουλή, πως με τη στάση του εξυπηρετεί τον στόχο της επιστροφής της Χρυσής Αυγής στο πολιτικό προσκήνιο. Από τη δική του πλευρά, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και το σχέδιό του για συγκρότηση κυβέρνησης προοδευτικού μετώπου, δίχως πάντως ν’ ανοίγει τα χαρτιά του επακριβώς για το ποιους συμπεριλαμβάνει σ’ αυτό το σχέδιο ως κυβερνητικούς εταίρους.

Το ΠΑΣΟΚ πάντως και ο Νίκος Ανδρουλάκης εμμένουν στη θέση «ούτε Μητσοτάκης ούτε Τσίπρας πρωθυπουργός», παρά το γεγονός ότι πλέον και από την Πειραιώς και από την Κουμουνδούρου καλούν τη Χαριλάου Τρικούπη να ξεδιαλύνει το τοπίο και να πει με ποιον θέλει να συνεργαστεί και ποιον «βλέπει» ως πρωθυπουργό. Την ίδια στιγμή, ένα από τα χαρακτηριστικά αυτής της προεκλογικής περιόδου είναι η τάση των αρχηγών και των κομμάτων ν’ απευθυνθούν στους νέους – είτε από τα κανάλια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είτε μέσα από τα… τηλεοπτικά κανάλια, αλλά κυρίως τις εκπομπές lifestyle, παρά της «βαριάς» ενημέρωσης.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ