Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Αναμμένα τα καντηλάκια σε όλα τα μνήματα των κοιμητηρίων

Την μνήμη όσων αναπαύονται στα δύο κοιμητήρια της πόλης, τίμησε ο Δήμος Γλυφάδας που λόγω των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας, άναψε τα καντηλάκια σε όλα τα μνήματα δημιουργώντας μία κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Πέραν των άλλων θρησκευτικών εκδηλώσεων, κατά την διάρκεια των Αγίων Παθών, η δημοτική Αρχή της πόλης φρόντισε ώστε τα καντηλάκια να είναι αναμμένα σε όλα τα μνήματα των κοιμητηρίων όπου θα γινόταν η Περιφορά του Επιταφίου, συνοδεία της Φιλαρμονικής και των πιστών.

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Η Μεγάλη Παρασκευή είναι μια μέρα βαθιάς θρησκευτικής κατάνυξης και εκκλησιασμού. Είναι και μια μέρα μνήμης για τους ανθρώπους που έφυγαν από κοντά μας, για τους οποίους ανάβουμε τα καντηλάκια στα μνήματα. Τιμώντας τις ιδιαίτερες παραδόσεις της Μεγάλης Εβδομάδας και με δική μας μέριμνα και τη φετινή χρονιά, τόσο στο νέο όσο και στο παλιό κοιμητήριο Γλυφάδας, σε κάθε μνήμα υπάρχει ένα καντηλάκι ή κεράκι αναμμένο, σε ειδική θήκη. Για όλους εκείνους που δεν είναι πλέον κοντά μας, μας βλέπουν όμως και μας προσέχουν από ψηλά».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ