Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Το Άγιο Πάσχα, ο φετινός συμβολισμός και τα διαχρονικά «πάθη»

Γράφει η Άρια – Αριάδνη Αγάτσα: Υποψήφια Βουλευτής ΝΔ στοΝ Βόρειο Τομέα Αθήνας (Β1)

Το φετινό Πάσχα μάς βρίσκει ένα βήμα πριν από την πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση για τη χώρα μας, από τη Μεταπολίτευση και μετά. Σε περίπου ένα μήνα από σήμερα, οι Έλληνες πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν αν θα συνεχίσουμε να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία ή αν θα βυθιστούμε ξανά στην αβεβαιότητα και τη μιζέρια. Είναι, εξάλλου, η πρώτη φορά από το 1993, που θα αναμετρηθούν οι πρωθυπουργοί δύο διαδοχικών, αλλά και τόσο διαφορετικών θητειών.

Αυτή η Μεγάλη Εβδομάδα μας βρίσκει όλες και όλους αμέσως μετά από μια ακόμα δύσκολη συγκυρία, με την εθνική τραγωδία των Τεμπών να φέρνει στην επιφάνεια, με τον χειρότερο τρόπο, διαχρονικά «πάθη». Γι’ αυτόν τον λόγο και το φετινό Άγιο Πάσχα θα έχει έναν δικό του ξεχωριστό θεραπευτικό ρόλο για όλους τους Χριστιανούς πιστούς που πληγώθηκαν από το τραγικό αυτό δυστύχημα.

Βρισκόμαστε, λοιπόν, λίγο πριν την κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου το φως θα αναμετρηθεί με το σκοτάδι, όπως και λίγο πριν η Ελλάδα του 2023 αναμετρηθεί με την Ελλάδα του 2015. Σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, όμως, οι συγκρίσεις μπορούν να γίνουν εύκολα και αρκετά αβίαστα. Ιδίως οι νεότερες γενιές θα έχουν ίσως για πρώτη φορά την ευκαιρία να συγκρίνουν την τετραετία του εν ενεργεία πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την τετραετία του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Όσα επιτεύχθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν ήταν προφανή, ούτε εύκολα.

Το δίλημμα δεν είναι μόνο Μητσοτάκης ή Τσίπρας. Το δίλημμα είναι σταθερότητα ή αβεβαιότητα. Είναι φως ή σκότος. Είναι αξιοπιστία ή περιπέτεια. Κοντολογίς, πρόκειται για δυο άλλους κόσμους, δυο διαφορετικές κοσμοθεωρίες. Συνεπώς, το δίλημμα των εκλογών είναι υπαρξιακό και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει έμπρακτα ότι βρίσκεται στο πλευρό της οικονομίας και της κοινωνίας. Κόντρα σε όλες τις «Κασσάνδρες» εντός και εκτός συνόρων, η πατρίδα μας τα καταφέρνει.

Παρά τη διεθνή οικονομική και ενεργειακή κρίση, η κυβέρνηση κάνει το καλύτερο δυνατό, στηρίζοντας συνεχώς τον ελληνικό λαό με τολμηρές πρωτοβουλίες και μεταρρυθμίσεις. Πέτυχε έναν από τους πιο χαμηλούς πληθωρισμούς σε όλη την Ευρώπη, μείωσε την ανεργία ακόμη περισσότερο, αύξησε τον κατώτατο μισθό δύο φορές.

Τη νέα τετραετία, όμως, πρέπει να εστιάσουμε ακόμα περισσότερο στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα, ισάξια και με ευρείες δυνατότητες. Πρέπει όσα μας διδάσκουν τα παραδείγματα αυτών των Άγιων Ημερών της Χριστιανοσύνης να γίνουν κανόνας και να στρέφουμε συνεχώς και με συνέπεια το βλέμμα στους πιο κατατρεγμένους, σε αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Ας δούμε το φετινό Πάσχα, λοιπόν, ως σύμβολο της συνέχειας στην ανάπτυξη και την πρόοδο. Εύχομαι Υγεία, Αγάπη και Ενσυναίσθηση σε όλον τον κόσμο!

* Η Άρια Αγάτσα είναι υποψήφια Βουλευτής ΝΔ στον Βόρειο Τομέα Αθήνας (B1) Δημοσιογράφος ΕΡΤ | Αντιπρόεδρος ΕΣΗΕΑ | π. βουλευτής | π. Αντινομάρχης

Site: https://ariaagatsa.gr/

Facebook & Instagram: @aria.agatsa

TikTok, Youtube, Twitter & LinkedIn: @ariaagatsa

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ