Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στο Ελληνικό το νέο «σπίτι» του Ναυτικού Ομίλου Αιγυπτιωτών

Βρέθηκε χώρος για να στεγάσει τον ιστορικό Ελληνικό Ναυτικό Όμιλο Αιγυπτιωτών (ΕΝΟΑ) μετά την απομάκρυνσή του από Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Νεότητος του Αγίου Κοσμά, λόγω έργων στην περιοχή. Το νέο σπίτι παραχωρήθηκε στον Όμιλο από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών για μεγάλο χρονικό διάστημα υποχρεώθηκε να φιλοξενείται σε άλλους ομίλους, αλλά με προσωπικές ενέργειες του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης Ιωάννη Κωνσταντάτου βρέθηκε χώρος στέγασης για να συνεχίσει τη λειτουργία του.

Ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΕΝΟΑ Ρότζερ Γκατ, τον αντιπρόεδρο Γιώργο Κωνταντακόπουλο και την πρόεδρο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Νίκη Αναστασίου.

«Το μοναδικό ναυταθλητικό σωματείο του απόδημου Αιγυπτιώτικου Ελληνισμού αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον χώρο που του είχε παραχωρηθεί δωρεάν στο ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης επειδή ο Ελληνικός Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών Αλεξάνδρειας διέθεσε τις εγκαταστάσεις του για να στεγαστεί εκεί η διοίκηση του Πολεμικού μας Ναυτικού την περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. «Ο ΕΝΟΑ, λοιπόν, των 300 και πλέον αθλητών», συνεχίζεται, «εκδιώχθηκε από τις εγκαταστάσεις του λόγω των έργων στο παλιό αεροδρόμιο και στην ευρύτερη περιοχή και για μεγάλο χρονικό διάστημα υποχρεώθηκε να φιλοξενείται σε άλλους ομίλους. Η ευχάριστη είδηση για έναν όμιλο με τεράστια προσφορά στον ελληνικό αθλητισμό ήρθε από τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Με προσωπικές ενέργειες του Δημάρχου Ιωάννη Κωνσταντάτου βρέθηκε χώρος που παραχώρησε στον Δήμο η “Ελληνικό Α.Ε” κι έτσι ο Ε.Ν.Ο.Α θα συνεχίσει τη λειτουργία του με μοναδικό στόχο να συνεχίσει να χαρίζει στη χώρα μας και άλλα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και όχι μόνο».

Οι δύο πλευρές υπέγραψαν πρωτόκολλο συμφωνίας το οποίο ευλόγησε ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’ σε ειδική εκδήλωση που έγινε στην Αίγυπτο παρουσία του δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης και του προέδρου του Ε.Ν.Ο.Α..

Διαβάστε επίσης: Νέα διανομή καφέ οικιακών κάδων στην Αργυρούπολη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ