Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Συνεχείς ψεκασμοί για τα κουνούπια δράσεις όλον τον χρόνο

Τους ψεκασμούς για την αντιμετώπιση των κουνουπιών συνεχίζει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου, ενόψει των θερινών μηνών, προκειμένου το πρόβλημα για τους κατοίκους της περιοχής να περιοριστεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου και σε συνεργασία με τον ανάδοχο του έργου καταπολέμησης των κουνουπιών, πραγματοποιούνται έλεγχοι, δειγματοληψίες και ψεκαστικές παρεμβάσεις προνυμφοκτονίας στο σύνολο εντοπισμένων εστιών ωοαπόθεσης.

Οι διαδικασίες αυτές συνεχίζονται καθ’ όλους τους μήνες του χρόνου με αμείωτους ρυθμούς. Οι συγκεκριμένες δράσεις του Δήμου Παλαιού Φαλήρου ενισχύουν το έργο της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών και συμβάλουν με οικολογικό τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος, αξιοποιώντας το εγκεκριμένο βιολογικό σκεύασμα εφαρμογής.

Για τις σχετικές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου ο δήμαρχος Γιάννης Φωστηρόπουλος, αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται στο Ρέμα της Πικροδάφνης για τον εντοπισμό και την καταγραφή των εστιών αναπαραγωγής τονίζοντας: «Το πρόγραμμα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου για τα κουνούπια βρίσκεται σταθερά σε εξέλιξη τα τελευταία 15 χρόνια και η προσπάθεια αυτή ενισχύεται πλέον, από τις εφαρμογές της Περιφέρειας, με επίγεια και εναέρια μέσα, ανά 15νθήμερο».

Διαβάστε επίσης: Εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ