Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Έργα-παρεμβάσεις στην πόλη για την προσβασιμότητα των ΑμΕΑ

Το σύνολο των δράσεων για την βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με κινητικά προβλήματα και αναπηρίες παρουσίασε στο Δημαρχείο Παλαιού Φαλήρου ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Πρόκειται για έργα και παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την εύλολη πρόσβαση των ανθρώπων με αναπηρίες σε όλους τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Τα έργα που έχουν ξεκινήσει ήδη από τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου, εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ταμείο του Παλαιού Φαλήρου, αλλά και με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων.

Κεντρικός προσκεκλημένος-ομιλητής στο Eco Panel με θέμα «Προσβασιμότητα και Περιβάλλον», το οποίο φιλοξενήθηκε στην κεντρική σκηνή της πρόσφατης περιβαλλοντικής έκθεσης Attica Green Expo, στο Tae Kwon Do ήταν ο Γιάννης Φωστηρόπουλος που αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόγραμμα εκτέλεσης των έργων.

Στο panel συμμετείχαν, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, Θανάσης Βίγλας και ο Ιδρυτής της ομάδας «ΘΕΑΜΑ Συμπεριληπτικό Θέατρο – Theama Inclusive Theatre», Βασίλης Οικονόμου. Τον συντονισμό της συζήτησης έκανε ο δημοσιογράφος Χρήστος Σούτος.

Ο Γ. Φωστηρόπουλος γνωστοποίησε επιγραμματικά τα έργα που έχουν γίνει κατά την διάρκεια της τρέχουσας θητείας της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Π. Φαλήρου για την διευκόλυνση της κινητικότητας και την καλύτερη εξυπηρέτηση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ και των πολιτών στην καθημερινότητά τους:

Ανακατασκευή φθαρμένων & επικίνδυνων πεζοδρομίων με κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ και επισκευή λιθόστρωτων οδών
Κατασκευή ραμπών ΑΜΕΑ σε υφιστάμενα πεζοδρόμια
Διαγραμμίσεις οδοστρωμάτων σε διάφορες οδούς
Αποξήλωση μεταλλικών κυκλικών υποστηλωμάτων και αντικατάστασή τους, με προστατευτικά εμπόδια κίνησης πεζών
Επεμβάσεις σε τμήματα κοινοχρήστων χώρων του Δήμου
Eπισκευαστικές εργασίες για τη διασφάλιση της προσβασιμότητας ραμπών ΑΜΕΑ και τη λειτουργία χώρων υγιεινής ΑΜΕΑ σε σχολικά κτίρια του Δήμου
Τοποθέτηση Sea Τrack στην παραλία για εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ.
Χωροθέτηση Θ.Σ. ΑΜΕΑ σε πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως, Κοιμητήριο, Δημαρχείο
Προμήθεια αναβατορίου ΑΜΕΑ για την πρόσβαση στην εκκλησία του Δημοτικού Νεκροταφείου
Προμήθεια ειδών οδοσήμανσης
Προμήθεια Συστημάτων Γεωγραφικών Πληροφοριών, για τη συλλογή, αποθήκευση, διαχείριση, ανάλυση και απόδοση πληροφορίας, σχετικής με φαινόμενα που εξελίσσονται στο χώρο.

Ένταξη σε χρηματοδότηση με τίτλο «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου», το οποίο αφορά στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού.

Διαβάστε επίσης: Δράση περιβαλλοντικής ενημέρωσης στον Φλοίσβο

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ