Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Δήμος τιμά την Αθηνά Χατζηεσμέρ

Φόρο τιμής στην Αθηνά Χατζηεσμέρ αποτίει ο Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου που την Τετάρτη θα τοποθετήσει τιμητική πλάκα στο σημείο όπου έχασαν την ζωή τους 35 γυναίκες κατά την Γερμανική κατοχή.

Ο Δήμος σε συνεργασία με την locus athens/TAVROS και κατόπιν εισηγήσεως του δημάρχου Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και θα τοποθετήσουν, με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τιμητική μαρμάρινη πλάκα, ως φόρο τιμής, στην Αθηνά Χατζηεσμέρ και στις 35 γυναίκες της περιοχής που έχασαν την ζωή τους στη Γερμανική κατοχή.

Συγκεκριμένα η ερευνήτρια και καλλιτέχνιδα Έυα Γιαννακοπούλου, μετά από έρευνα που αφορούσε γυναίκες του Ταύρου στη Γερμανική κατοχή, ετοίμασε μια καλλιτεχνική δράση με τίτλο «Αθηνούλα» αποτίνοντας φόρο τιμής στην Αθηνά Χατζηεσμέρ που στα δεκαεπτά της χρόνια αντιμετώπισε θαρραλέα το απόσπασμα και εκτελέσθηκε στις 2/10/1944.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί στην πλ. Ατταλείας, την Τετάρτη, 7 Ιουνίου στις 8 μ.μ. και θα τοποθετηθεί η μόνιμη τιμητική πλάκα σχεδιασμένη από την καλλιτέχνιδα με τα ονόματα των 35 γυναικών που έχασαν την ζωή τους. Το έργο «Αθηνούλα» είναι μέρος του εικαστικού πρότζεκτ “Revolution is not a one time event” για το οποίο διακρίθηκε η καλλιτέχνιδα με το Διεθνές βραβείο Outset Impact Grant.

Κατά τη διάρκεια της δράσης η μουσικός-ερμηνεύτρια, Αναστασία Χατζηπαύλου θα ερμηνεύσει τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Διαβάστε επίσης: Παράσταση Καραγκιόζη στην πλατεία «Εθνικής Αντίστασης»

Ειδήσεις από το Μοσχάτο και τον Ταύρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ