Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Νέα υπαίθρια Βιβλιοθήκη στην Πλατεία Μάμαλη

Συνεχώς το δίκτυο των υπαίθριων βιβλιοθηκών του, στα κεντρικά σημεία της πόλης, διευρύνει ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου με στόχο την παροχή ευκαιριών φιλαναγνωσίας σε όλους τους δημότες και επισκέπτες της πόλης, δημιούργησαν και παρέδωσαν σε χρήση για το κοινό, την νέα υπαίθρια βιβλιοθήκη στην Πλατεία Μάμαλη.

Η νέα υπαίθρια βιβλιοθήκη αποσκοπεί στο να λειτουργήσει σαν ένας χώρος στον οποίο αφενός ο καθένας θα μπορεί ελεύθερα να δανειστεί βιβλία και αφετέρου να χρησιμοποιηθεί για διάβασμα και συζήτηση ή απλά ως μια ήσυχη γωνία στοχασμού και περισυλλογής.

Πρόθεση των Δημοτικών Βιβλιοθηκών και της Υπευθύνου τους Μαίρης Τρύφων είναι με την βοήθεια όλων, η υπαίθρια βιβλιοθήκη να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της έτσι ώστε να μπορούν όλοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και στους ορίζοντες που μόνο ένα βιβλίο μπορεί να ανοίξει.

Στα εγκαίνια της νέας υπαίθριας βιβλιοθήκης παρέστησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από το 6ο Νηπιαγωγείο Π. Φαλήρου ενώ για τα παιδιά πραγματοποιήθηκαν διαδραστικά παιχνίδια και αφήγηση παραμυθιών.

Ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τοποθέτησε το πρώτο βιβλίο στο ράφι της βιβλιοθήκης και έδωσε το σύνθημα όλοι να δωρίσουν και να τοποθετήσουν από ένα βιβλίο ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε η Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Παλαιού Φαλήρου Μαίρη Τρύφων.

Διαβάστε επίσης: Τη «Φλόγα της Ελπίδας» τίμησε ο Δήμος

Ειδήσεις από το Παλαιό Φάληρο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ