Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024

Προχωρά η απόδοση των Θεάτρων Βράχων στους πολίτες

Συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας – πρ. δήμαρχο Βύρωνα, Νίκο Χαρδαλιά, είχαν οι δήμαρχοι Βύρωνα Γρ. Κατωπόδης και Δάφνης -Υμηττού Τ. Μπινίσκος, για την επίσπευση των διαδικασιών απόδοσης των Θεάτρων Βράχων («Μελίνα Μερκούρη» και «Άννα Συνοδινού») στους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη προηγηθεί και αναμένεται να καθαρογραφεί απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για να περάσει σε ιδιώτη η έκταση 104 στρεμμάτων στον λόφο Κοπανά, όπου φιλοξενούνται τα δύο εμβληματικά θέατρα.

Με δεδομένο τον σεβασμό στην ιστορία των δύο πολιτιστικών χώρων, μετά από εισήγηση της υπουργού Πολιτισμού και του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η κυβέρνηση προχωρεί στην άμεση απόκτηση των 104 στρεμμάτων και στην παραχώρησή τους στους Δήμους Βύρωνα και Υμηττού-Δάφνης, άνευ ανταλλάγματος.

Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με την προώθηση των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων στη Βουλή.

Ο δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης αμέσως μετά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτισμού, δήλωσε:

«Πριν από ελάχιστες ημέρες, οι προσπάθειές μας για να παραμείνει ο Λόφος Κοπανά δασικός έπειτα κι από την αρνητική απόφαση του Αρείου Πάγου, έφεραν την παρέμβαση της Κυβέρνησης.

Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πραγματοποιήσαμε διαδοχικές συναντήσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με την προηγούμενη κυβέρνηση στο Μέγαρο Μαξίμου και τους Υπουργούς κ. Γεραπετρίτη και κ. Λιβάνιο και τους τότε αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, μαζί με τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού, τον κ. Μπινίσκο.

Σήμερα, και με την ειλημμένη απόφαση της Κυβέρνησης, συναντηθήκαμε με την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, χάρη στην καθοριστική μεσολάβηση των οποίων είχαμε τη θετική έκβαση του αιτήματός μας, προκειμένου να σχεδιάσουμε τον οδικό χάρτη για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν.

Στην Υπουργό Πολιτισμού, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης προσέφερα τρεις εκδόσεις μας, φυσικά το πρόγραμμα του φετινού -ιστορικού όπως αποδεικνύεται- Φεστιβάλ “Στη Σκιά των Βράχων” που είναι αφιερωμένο στον Δημήτρη Νικολαΐδη, το βιβλίο του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού μας και το βιβλίο του Λουκά Ζώνα για τα προσφυγικά οδωνυμικά του Βύρωνα.

Ως Δήμαρχος της πόλης μας αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη θετική κατάληξη και υπερήφανος για τον αγώνα που δώσαμε τα τελευταία χρόνια, για τις συνεχείς μας προσπάθειες να δημιουργήσουμε συμμαχίες στην κυβέρνηση και στη Βουλή που τελικά ήταν και αυτές που έφεραν το τόσο θετικό αποτέλεσμα για την πόλη μας. Είναι επίσης θετική η στήριξη των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο και το ενιαίο μέτωπο που παλέψαμε να συγκροτήσουμε για το καλό του Βύρωνα. Είμαι βέβαιος πως η αυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ. της πόλης μας θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα!

Όπως πάντα, η ισχύς εν τη ενώσει!».

Δήλωση έκανε και ο δήμαρχος Δάφνης -Υμηττού Τάσος Μπινίσκος.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Ο αγώνας πολιτών, δημοτικής αρχής, παρατάξεων, αντιπολίτευσης και φορέων είχε αίσιο τέλος, αφού τα ιστορικά Θέατρα Βράχων που υποδέχονται κάθε χρόνο δεκάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, ο εμβληματικός χώρος των καλλιτεχνών, αλλά και οι αθλητικές εγκαταστάσεις που «φιλοξενούν» όλο το χρόνο τους πολίτες όλων των ηλικιών, θα συνεχίσουν την ομαλή λειτουργίας τους, όπως και οι χώροι αναψυχής που βρίσκονται στην ίδια έκταση. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση, υπέρ του κοινού καλού απόφασή του, την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Χαρδαλιά για την μεσολάβησή τους σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα, που αφορά όχι μόνο τον Δήμο μας και τον όμορο Δήμο, αλλά και όλη την Αττική, ολόκληρη την πολιτιστική κοινότητα, και την κληρονομιά που οφείλουμε να παραδώσουμε στα παιδιά μας».

Διαβάστε επίσης: Μ. Μαξίμου: Στους Δήμους περνούν τα Θέατρα Βράχων

Ειδήσεις από τον Βύρωνα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ