Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

Άρειος Πάγος: Σε ιδιώτες 104 στρέμματα στον Λόφο Κοπανά

Συναντήσεις με τους συναρμόδιους υπουργούς θα ξεκινήσουν εντός της εβδομάδας οι δήμαρχοι Βύρωνα και Δάφνης -Υμηττού, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου να κατοχυρώσει σε ιδιώτες έκταση 104 στρεμμάτων στο Λόφο Κοπανά. Πρόκειται για τον Λόφο όπου φιλοξενούνται τα εμβληματικά Θέατρα Βράχων, γήπεδα και χώροι αναψυχής. Να σημειωθεί ότι πριν από περίπου έναν μήνα η αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε κατοχυρώσει τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά, χαρίζοντας αισιοδοξία στους επικεφαλής των δύο Δήμων.

«Η απόφαση αυτή (σσ του Αρείου Πάγου) είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη, η οποία ωστόσο δεν μας βρίσκει απροετοίμαστους», δήλωσαν οι δήμαρχοι Γρηγόρης Κατωπόδης και Αναστάσιος Μπινίσκος.

Όπως εξήγησαν, με πρόσφατη απόφασή του ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης του Ελληνικού Δημοσίου και των Δήμων Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού, κατοχυρώνοντας σε ιδιώτες έκταση περίπου 104 στρεμμάτων στον Λόφο Κοπανά.

«Όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε από κοντά την πορεία της υπόθεσης στην οποία μάλιστα είχαμε πρόσφατα μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς η αρμόδια επιτροπή του Υπουργείου Περιβάλλοντος κατοχύρωσε τελεσίδικα τον δασικό χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά», ανέφεραν οι δύο δήμαρχοι, και συνέχισαν: «Στο πλαίσιο αυτό σκοπεύουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας επιδιώκοντας κατ’ αρχάς συνάντηση με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο ζήτημα μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη. Παράλληλα δηλώνουμε αποφασισμένοι να αξιοποιήσουμε κάθε πρόσφορο μέσο ώστε ο χώρος να παραμείνει, ανοικτός, δημόσιος, ελεύθερος στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών».

Διαβάστε επίσης: Τελεσίδικα δασική η διεκδικούμενη περιοχή στο Λόφο Κοπανά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ