Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
spot_img

Καθαρίζουν τον Υμηττό μετά τις καταγγελίες της παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη»

Χρειάστηκε να γίνει θέμα σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή, για να καθαριστεί η παράνομη «χωματερή» που είχε δημιουργηθεί σταδιακά στην περιοχή της Ηλιούπολης, από τα συνεργεία του Δήμου.

Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες της παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» του υποψηφίου δημάρχου Δημήτρη Ευαγγέλου και την παρουσίαση φωτογραφικού υλικού για την παράνομη χωματερή στους πρόποδες του Υμηττού, η δημοτική Αρχή της πόλης έστειλε συνεργεία και απομάκρυνε τα μπάζα και τα ξερά κλαδιά που είχαν σχηματίσει λόφο και αποτελούσαν άμεσο κίνδυνο για την εκδήλωση φωτιάς στην περιοχή.

 

Τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου με την χρήση μηχανημάτων συνεχίζουν το έργο της απομάκρυνσης των υλικών, ενώ ερευνάται και η ευρύτερη περιοχή προκαιμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν και άλλα σημεία όπου ασυνείδητοι πετάνε σκουπίδια και μπάζα.

Αντιδρώντας άμεσα η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για διαστρέβλωση της πραγματικότητας με στόχο τις προεκλογικές εντυπώσεις.

Σε σχετική της ανακοίνωση- απάντηση, η διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι η υπηρεσία Καθαριότητας, εν μέσω ακραίων καιρικών φαινομένων, δίνει καθημερινά την μάχη, με αίσθημα ευθύνης, για να διατηρήσει την πόλη μας ασφαλή και καθαρή.

Μάλιστα, αναφέρεται ότι πρόκειται για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του Δήμου Υμηττού και όχι χωματερή, όπου συγκεντρώνονται καθημερινά διάφορα υλικά.
Και η ίδια, όμως, καταγγέλει την δράση αγνώστων που αποθέτουν στο σημείο και τα δικά τους σκουπίδια.

Αναφερόμενη στις καταγγελίες, η διοίκηση του Δήμου τονίζει ότι η αντιπολίτευση αντί να συνεργαστεί και να συμβάλει, ώστε αυτή η μικρή μειοψηφία δημοτών να τηρεί το νόμο, επιβραβεύει και ενθαρρύνει έμμεσα τη συνέχιση αυτής της κακής πρακτικής.
Άλλωστε, το ίδιο αυτό κομμάτι της αντιπολίτευσης είναι που πρόσφατα προσπάθησε να σταματήσει την προμήθεια κοντέινερ για την διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας στον Δήμο μας, αγνοώντας ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου.

Όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε ότι απαιτείται η συνεργασία Δήμου και δημοτών και ότι οι δημότες πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με τον νόμο και να χρησιμοποιούν σκάφη για τα υλικά των ανακαινίσεών τους και όχι να τα εναποθέτουν σε πεζοδρόμια, νησίδες, και αλλού.

Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση να δουλεύουμε για την επίτευξη του υψηλότερου δυνατού βαθμού βελτίωσης της Καθαριότητας, ενθαρρύνοντας τους δημοτικούς υπαλλήλους να ανεβάσουν την ποιότητα της δουλειάς τους και ευχαριστώντας τους για τις προσπάθειές τους, σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Τέλος, τους καλούμε δίπλα μας να γνωρίσουν από κοντά την λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου και να συμβάλλουν με τη συμμετοχή τους στις προσπάθειες του Δήμου και των δημοτών μας για την προστασία του βουνού με πεζές περιπολίες σε μια από τις πιο δύσκολες αντιπυρικές περιόδους.

Διαβάστε επίσης: O Γαβριήλ Αραμπατζής εγκαινίασε το εκλογικό του κέντρο στην Αγία Μαρίνα

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ