Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
spot_img

Απαγόρευση οικοδομικών εργασιών μέχρι τέλος Αυγούστου

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται η κανονιστική απόφαση που έχει λάβει ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αφορά στη διακοπή των οικοδομικών εργασιών εντός των ορίων της πόλης μέχρι τις 31 Αυγούστου.

Είναι μια απόφαση με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την εύρυθμη λειτουργίας της πόλης. Ουσιαστικά, είναι μια συνέχεια της κανονιστικής απόφασης που εφάρμοζε ο πρώην Δήμος Βουλιαγμένης, η οποία απαγορεύει κάθε είδους οικοδομικές εργασίες στην πόλη κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, στη δημοτική ενότητα Βάρης κατά το διάστημα 5 έως 25 Αυγούστου 2023 θα απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες, στη δημοτική ενότητα Βούλας η παύση εργασιών θα αφορά το διάστημα 1 έως 31 Αυγούστου 2023, ενώ στη Βουλιαγμένη απαγορεύονται οι οικοδομικές εργασίες από 1η Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2023.

Επισημαίνεται ότι η απαγόρευση οικοδομικών εργασιών αφορά το σύνολο των εργασιών τόσο εντός όσο και εκτός των κτιρίων.

Η μη τήρηση της συγκεκριμένης απόφασης συνεπάγεται την επιβολή προστίμου μεταβλητού ύψους για κάθε παράβαση, ανάλογα το είδος στον ιδιοκτήτη του ακινήτου στο οποίο διενεργούνται οι εργασίες.

Στη Βουλιαγμένη όπου η απαγόρευση οικοδομικών εργασιών εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου, όλοι οι εργολάβοι έχουν συμμορφωθεί στη συγκεκριμένη απόφαση.

Πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι το μέτρο της απαγόρευσης οικοδομικών εργασιών να ισχύει για δύο μήνες και στις τρεις δημοτικές ενότητες, δηλαδή να επεκταθεί ό,τι ισχύει σήμερα στη δημοτική ενότητα Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, από το προσεχές καλοκαίρι η απόφαση θα είναι κοινή και για τις τρεις δημοτικές ενότητες. «Θα πρέπει να εξετάσουμε στη νέα κανονιστική που θα ισχύσει από το επόμενο καλοκαίρι», ανέφερε, «να επεκτείνουμε το χρονικό διάστημα παύσης εργασιών. Είμαστε ενιαίος Δήμος. Δεν είναι σωστό η Βάρη να έχει 20 μέρες απαγόρευση εργασιών, η Βούλα να έχει 30 μέρες και η Βουλιαγμένη 60 μέρες».

Διαβάστε επίσης: Δωρεάν νομική πληροφόρηση σε δημότες και κατοίκους

Ειδήσεις από Bάρη – Βούλα – Βουλιαγμένη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ