Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Προτάσεις για την προστασία των αδέσποτων ζώων

 

Τις προτάσεις τους για την προστασία των αδέσποτων ζώων της πόλης κατέθεσαν, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων οι αντιπολιτευόμενες παρατάξεις του Δήμου Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, η δημοτική παράταξη «ΗΛΙΟΥ-Πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» του Θοδωρή Παπαδάτου, με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτείνει για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας:

• Εκπαιδευτικά φιλοζωικά προγράμματα για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς. Για την επιτυχία αυτών των προγραμμάτων, ο Δήμος μας μπορεί να θεσπίσει διακρίσεις και βραβεία, ώστε να υπάρξει ενδιαφέρον για συμμετοχή σ’ αυτά από τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας.

• Πραγματική και με συγκροτημένο τρόπο εφαρμογή προγράμματος στείρωσης, εμβολιασμών, περίθαλψης, υιοθεσιών αδέσποτων ζώων.

• Τοποθέτηση σε εμφανή σημεία της πόλης ειδικών δοχείων σίτισης και νερού για αδέσποτους σκύλους και γάτες, για να εκλείψει το φαινόμενο της διάχυσης τροφών στο περιβάλλον, που δημιουργεί προβλήματα στη δημόσια υγεία , ειδικά τους θερινούς μήνες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

• Εγκατάσταση σε σημεία της πόλης ειδικές θήκες με πλαστικές σακούλες περισυλλογής ακαθαρσιών δεσποζόμενων ζώων. Επιβολή και είσπραξη προστίμων με ευθύνη της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου μας.

• Πάρκο Σκύλων: Εκσυγχρονισμός του & τήρηση των κανόνων λειτουργίας τους. Μελέτη για τη δυνατότητα δημιουργίας και άλλης εγκατάστασης εντός των ορίων του Δήμου μας, ώστε οι ανάγκες των δημοτών να εξυπηρετούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

• Πραγματική και με ορθολογικό και διαφανή τρόπο συνδρομή σε φιλόζωους πολίτες του Δήμου μας, για την παροχή τροφής ή/και ιατρικής περίθαλψης σε ζώα που έχουν ανάγκη.

• Δημιουργία ειδικής ιστοσελίδας, με μερίμνα και δαπάνη του Δήμου μας, όπου θα ενισχύονται και προωθούνται υιοθεσίες αδέσποτων ζώων, ενώ οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για στειρώσεις αδέσποτων, παροχή τροφής, καθώς και το νομικό πλαίσιο που αφορά τα δεσποζόμενα ζώα και

• Προσπάθεια δημιουργίας δημοτικού χώρου ταφής νεκρών ζώων. Συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου μας, σε περίπτωση που επιλεχθεί η αποτέφρωση των νεκρών ζώων.

Ανάλογες είναι και οι θέσεις της παράταξη «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη» του Δημήτρη Ευαγγέλου ο οποίος προτάσσει πέντε βασικά σημεία τονίζοντας: «Οι τετράποδοι φίλοι μας χρειάζονται τη μέριμνά μας χωρίς προεκλογικά πυροτεχνήματα. Με σχέδιο, αποφασιστικότητα και σοβαρότητα. Στην παράταξη μας έχουμε καταρτίσει οργανωμένη στρατηγική που έχει στόχο να προστατεύσει τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα της πόλης και παράλληλα να ενισχύσει τη φιλοζωϊκή συνείδηση.

Τα πέντε αυτά σημεία είναι:

• Κατασκευή νέου, σύγχρονου καταφυγίου που να πληροί τους όρους ευζωίας των αδέσποτων ζώων της περιοχής

• Τοποθέτηση μικρών σπιτιών, ταΐστρών και ποτιστρών για τα αδέσποτα σε διάφορα σημεία της πόλης

• Παροχή κινήτρων και διοργάνωση δράσεων για υιοθεσία αδέσποτων ζώων

• Καταγραφή και εμβολιασμός όλων των αδέσποτων ζώων της πόλης με τη συνδρομή των εθελοντών

• Αύξηση των πάρκων σκύλων για τη σωστή άσκηση σε ασφαλές περιβάλλον.

Ειδήσεις από την  Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ