Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Προβλήματα στα Νότια προάστια από τον «Daniel»

Εκτεταμένα προβλήματα προκάλεσε και στην Αττική το πέρασμα της κακοκαιρίας Ντάνιελ, στο επίκεντρο του οποίου βρέθηκαν οι περιοχές της Ανατολικής Αττικής και των Νοτίων προαστίων.

Ακόμη και κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας μετατράπηκαν σε χειμάρρους, σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρησαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα νερά, ενώ ζημιές υπέστησαν και τμήματα του οδικού δικτύου.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά 881 κλήσεις για άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και την ασφαλή μεταφορά ατόμων που είχαν εγκλωβιστεί.

Λόγω της σφοδρότητας των φαινομένων από χθες το απόγευμα είχε σταλεί στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου μήνυμα έγκαιρης προειδοποίησης από το 112 για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων.

Στα νότια προάστια πολλοί ήταν οι δρόμοι που πλημμύρισαν, δημιουργώντας έμφραγμα στην κυκλοφορία με δεκάδες οδηγούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα αυτοκίνητά τους για αρκετή ώρα.

Στη λεωφόρο Βουλιαγμένης η μεγάλη συσσώρευση υδάτων, έκανε την κυκλοφορία των οχημάτων εξαιρετικά δύσκολη, ενώ ανάλογη ήταν η κατάσταση και στη λεωφόρο Ποσειδώνος.

Συγκεκριμένα, από το απόγευμα, οπότε και ξεκίνησε η δυνατή βροχή, είχε διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα, από το ύψος της εξόδου προς τη λεωφόρο Συγγρού, καθώς και στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή, στο ύψος του νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Και στην Ηλιούπολη, όμως, η εικόνα δεν ήταν καλύτερη, αφού τα από τα νερά, σε λίμνες μετατράπηκαν πολλές γειτονιές της πόλης.

Στον Άλιμο, σε χείμαρρο μετατράπηκε η οδός Κανάρη στο Καλαμάκι, καθώς το μισοτελειωμένο αντιπλημμυρικό έργο για την θωράκιση της περιοχής δεν ήταν ικανό να απορροφήσει τον όγκο του νερού. Σε αυτό συντέλεσαν και τα φρεάτια που έφραξαν από φερτά υλικά.

Λόγω των προβλημάτων που δημιούργησε ο «Daniel», έντονη ήταν η κριτική που δέχονται από τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις οι δημοτικές Αρχές.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που δέχεται ο δήμαρχος Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης από τους υποψηφίους δημάρχους Δημήτρη Ευαγγέλου και Στάθη Ψυρρόπουλο οι οποίοι σε ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν προχειρότητα στην λήψη προληπτικών μέτρων, έλλειψη οργάνωσης και καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του μεγάλου αντιπλημμυρικού έργου στην Αγία Μαρίνα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ