Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Έλεγχος μνήμης για την πρόληψη του Αλτσχάιμερ

Δωρεάν διαγνωστικός έλεγχος για την πρόληψη της νόσου Αλτσχάιμερ θα πραγματοποιηθεί και φέτος στις 25 Σεπτεμβρίου στο Π. Δημαρχείο της Γλυφάδα με πρωτοβουλία της δημοτικής Αρχής και την συνεισφορά του Κέντρου Ημέρας IASIS της IASIS AMKE.

Η εξέταση αφορά σε άτομα ηλικίας από 55 ετών και άνω και στόχο έχει την ενημέρωση για την έγκαιρη διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ και άλλων συναφών διαταραχών, καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο Αλτσχάιμερ από το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ημέρας στο Παλαιό Δημαρχείο Γλυφάδας από τις 10 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, διάρκειας περίπου 15 λεπτών, θα υπάρχει διαθέσιμο επιστημονικό προσωπικό για συζήτηση με τους φροντιστές ασθενών με Άνοια.
Μέρος της δράσης θα αποτελέσει και η εκτίμηση ελέγχου του άγχους και της κατάθλιψης στην Τρίτη ηλικία, με σκοπό την ανίχνευση δυσκολιών, από την επιστημονική ομάδα του προγράμματος Κατ΄οίκον.

Αναφερόμενος σε αυτήν την πρωτοβουλία προαγωγής της υγείας, ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε: «Είναι μία νόσος την οποία βιώνουν με τρόπο σκληρό εκατομμύρια συνάνθρωποί μας και οι οικογένειές τους σε όλο τον κόσμο. Οι δράσεις που αναλάβαμε τα τελευταία δύο χρόνια είχαν εξαιρετικά μεγάλη ανταπόκριση. Τις επαναλαμβάνουμε και φέτος, είναι μία σπουδαία προσπάθεια, που μπορούμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία IASIS, την οποία και ευχαριστούμε πάρα πολύ. Στις 25 Σεπτεμβρίου θα μας δοθεί η δυνατότητα να διαπιστώσουμε εάν η νόσος χτυπάει ίσως και τη δική μας πόρτα. Πλέον η επιστήμη έχει προχωρήσει πολύ και η αντιμετώπιση της νόσου γίνεται με νέες σύγχρονες προσεγγίσεις και για την πρόληψη και για τη θεραπευτική αγωγή. Οι δράσεις μας για το μείζον αυτό θέμα θα ενταθούν και θα είναι συνεχείς και επαναλαμβανόμενες. Ευχαριστούμε την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία IASIS. Ευχαριστούμε την υπεύθυνη της δημοτικής μας αρχής, Αντιδήμαρχο Λένα Δεναξά για τον συντονισμό, καθώς και το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου μας».

Διαβάστε επίσης: Η Γλυφάδα καμαρώνει για την παραλία της

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ