Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
spot_img

«Έπεσε» η πόρτα του 6ου νηπιαγωγείου – Αγωγή στην Κλ. Δεληγιάννη

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης, το οποίο σφραγίστηκε με λουκέτο, την περασμένη Παρασκευή, από τους ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου.

Οι πόρτες του σχολείου άνοιξαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρώπων που διαμένουν στη γειτονιά, παιδιά έριξαν την πόρτα του νηπιαγωγείου. Βέβαια, το γεγονός παραμένει: το σχολείο παραμένει κλειστό με εισαγγελική εντολή.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες του 1/3 του οικοπέδου κατέθεσαν αγωγή εναντίον της αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Κλαίρης Δεληγιάννη, υποστηρίζοντας – όπως καταγγέλλει η ίδια – ότι έκοψε παρανόμως τις κλειδαριές.

«Είναι μεγάλη μου τιμή και την κρατώ ως “παράσημο” την αγωγή που μου έκαναν οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου του 6ου νηπιαγωγείου επειδή όπως ισχυρίζονται “έκοψα παρανόμως τις κλειδαριές”», δηλώνει η κυρία Δεληγιάννη, και συνεχίζει: «Όλα αυτά βέβαια αφού έβαλαν με καταχρηστικό τρόπο ένα λουκέτο, χωρίς καμία ειδοποίηση αφήνοντας απ’ έξω παιδιά και εκπαιδευτικούς. Από 41 Δημοτικούς Συμβούλους επέλεξαν εμένα να μηνύσουν. Ενημερώνω λοιπόν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν με πτοούν τέτοιες μεθοδεύσεις! Είναι ανεπίτρεπτο να παίζονται τέτοια παιχνίδια στις πλάτες των μαθητών μας και δεν πρόκειται να το επιτρέψω. Κανένα σχολείο δε μένει κλειστό στη Νέα Σμύρνη. Ο αγώνας για τη δικαίωση των γονιών και των παιδιών τους συνεχίζεται! Το υπόσχομαι και δεσμεύομαι δημοσίως απέναντι τους! Έπεται συνέχεια…».

Να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που «έπεσε» η πόρτα του νηπιαγωγείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ζήτησαν από τον φύλακα της Ευαγγελικής Σχολής να μετακινηθεί στο 6ο νηπιαγωγείο ώστε να αναλάβει εκεί καθήκοντα φύλαξης της δομής. Η ενέργεια αυτή βρίσκει αντίθετους τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στην Ευαγγελική.
Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων της Ευαγγελικής, «η μετάθεση του προβλήματος και στην Ευαγγελική Σχολή με την επερχόμενη μετακίνηση του φύλακα από το σχολείο μας, βρίσκει όλους εμάς κατηγορηματικά αντίθετους καθώς όλα τα μέλη στη σχολική μας κοινότητα (Διευθύνσεις Γυμνασίου – Λυκείου, Σύλλογοι Διδασκόντων, Μαθητές/τριες, Γονείς) συμφωνούμε για την αναγκαιότητα της παρουσίας του καθώς και για την κρισιμότητα του ρόλου του αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του Σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών μας».

Σημειώνουν πως «ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει υποχρέωση να διαμορφώσει άλλους τρόπους αστυνόμευσης του χώρου του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Σμύρνης χωρίς να προβαίνει σε εύκολες αποφάσεις οι οποίες αναστατώνουν και άλλη σχολική κοινότητα».

Τέλος, προειδοποιούν ότι ο Σύλλογος θα προβεί σε όλες τις ενέργειες ανάδειξης του θέματος και συλλογής υπογραφών «… ώστε να μην επιτρέψουμε να μείνει στο ελάχιστο η σχολική μας δομή χωρίς πρωινή φύλαξη».

Διαβάστε επίσης: Απειλές, φωνές και παρ’ ολίγον… ξύλο στο Δημοτικό Συμβούλιο, με φόντο το 6ο νηπιαγωγείο

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ