Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γιώργος Χατζηδάκης στην «Α»: «Στόχος μου, να κάνω την Ηλιούπολη πόλη πρότυπο»

Ισχυρή εντολή ώστε να αλλάξει την Ηλιούπολη και να την μετατρέψει σε πόλη πρότυπο σε όλη την Αττική, ζητεί από τους δημότες ο δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι για την Ηλιούπολη», Γιώργος Χατζηδάκης. Στη συνέντευξή του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ και την Έλενα Φυντανίδου τονίζει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται με τον απώτερο στόχο που είναι η ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών μας.

Κύριε Χατζηδάκη, πως προχωράτε την επομένη των εκλογών; Ποια θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα σας;

Καταρχάς θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάντα με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε και με την ίδια προσήλωση στον απώτερο στόχο που είναι η ανάπτυξη και ευημερία της πόλης και των πολιτών μας.
Η νέα θητεία μας αφορά και την υλοποίηση ουσιαστικά των χρηματοδοτήσεων που έχουμε ήδη εξασφαλίσει, μέσω των Προγραμμάτων «Αντώνης Τρίτσης», Φιλόδημος, το Πράσινο Ταμείο και την Περιφέρεια Αττικής, π.χ. οι αναπλάσεις που θα γίνουν και ήδη έχουν ξεκινήσει στην Κάτω Ηλιούπολη και θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν και στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, καινούργια μηχανήματα – απορριμματοφόρα για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση με την καθαριότητα στην πόλη μας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί και στο πράσινο, δηλ. η περαιτέρω και η συνεχής αναδάσωση του Υμηττού μας, καθώς και η αναβάθμιση του πρασίνου μέσα στην πόλη, στις νησίδες, στα πάρκα μας, που είναι πολλά και πανέμορφα. Πρέπει να φτιάξουμε τους δρόμους μας, πάρκινγκ, να έχουμε υποστηρικτικές δομές ώστε ο επισκέπτης να μένει.
Φυσικά προτεραιότητά μας είναι δύο επίσης σημαντικά έργα: ο οδοφωτισμός σε όλη την πόλη και η επίλυση του προβλήματος που υπάρχει με το Δημοτικό Κοιμητήριο.
Και βεβαίως η επαφή με τους δημότες, ν’ ακούσουμε τις απόψεις τους, να διοργανώσουμε εκ νέου τις συναντήσεις στις γειτονιές, να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και τα παράπονα των δημοτών, για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε και τις δικές τους ιδέες και οράματα.

Τι σας αρέσει στην πόλη σας;

Η καθημερινή επαφή που έχω με τον κόσμο, με δημότες, φίλους και γνωστούς, όταν περπατώ στους δρόμους της πόλης, δεν την αλλάζω με τίποτα! Γιατί η Ηλιούπολη είναι μια μεγάλη γειτονιά. Από εκεί και πέρα, μου αρέσει που έχει πολύ πράσινο, πάρκα, παιδικές χαρές, πολλές πλατείες και η γειτνίαση με το βουνό μας, τον Υμηττό, που αποτελεί τον μεγαλύτερο πνεύμονα πρασίνου για την Αττική.

Όσο κι αν την αγαπάτε, σίγουρα θα έχει προβλήματα, όπως και όλες οι πόλεις. Που τα εντοπίζετε;

Τα σημαντικότερα προβλήματα, που αποτελούν και προτεραιότητα για τη νέα θητεία μας, καθώς εμποδιστήκαμε από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο αφού δεν είχαμε την πλειοψηφία λόγω της απλής αναλογικής, είναι:
α) Ο οδοφωτισμός, όπου γίνεται εν μέρει αλλαγή μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» αλλά πρέπει να επεκταθεί στο σύνολο της πόλης. Έχουμε έτοιμη τη μελέτη από ανεξάρτητους μελετητές προκειμένου να γίνει άμεσα με τη νέα μας θητεία.
β) Το Δημοτικό μας Κοιμητήριο, το οποίο είναι από τα πλέον κορεσμένα της Αττικής. Λύσαμε εν μέρει το πρόβλημα, δημιουργώντας διώροφους σαρκοφάγους εντός του, ωστόσο επιδιώκουμε μια οριστική λύση. Βρισκόμαστε, πλέον, πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία με κρατικούς φορείς για ένα νέο δημοτικό κοιμητήριο, δίνοντας λύση σε ένα πρόβλημα δεκαετιών.
γ) Η υιοθέτηση νέων τεχνολογιών στη διαχείριση της καθαριότητας. Να αναβαθμίσουμε το στόλο των οχημάτων μας και να εκσυγχρονίσουμε τα υπάρχοντα μέσα με προμήθεια νέων απορριμματοφόρων και σύγχρονων μέσων αποκομιδής, όπως έχουν σχεδιαστεί και προγραμματιστεί από την τρέχουσα δημοτική θητεία.

Πως ονειρεύεστε να δείτε την πόλη σας σε πέντε χρόνια από σήμερα;

Από την προηγούμενη θητεία μέχρι σήμερα χτίζουμε πάνω σε κάτι γερό και θεωρώ ότι υπάρχει στον κοινό νου της πόλης ότι ακόμη και με δυσκολίες αλλά και με αστοχίες κάποιες φορές, έχουμε χαράξει μία πορεία που είναι ορατή.
Θέλω και θα δουλέψω γι’ αυτό με όλες μου τις δυνάμεις, μεθοδικά και συστηματικά, για να δω την πόλη μας αναβαθμισμένη, ψηφιοποιημένη, με καθαριότητα, ακόμα περισσότερο πράσινο, με ευρύχωρα πεζοδρόμια, με σύγχρονους παιδικούς σταθμούς και παιδικές χαρές, με ελεύθερους χώρους πρόσβασης αναψυχής, γενικά περισσότερη φιλική στον πολίτη.
Γι’ αυτό, ζητώ από τους δημότες της Ηλιούπολης να με εμπιστευθούν εκ νέου και να μου δώσουν την πλειοψηφία για να αλλάξουμε την Ηλιούπολη και να την κάνουμε πόλη πρότυπο σε όλη την Αττική. Έχουμε τη γνώση, έχουμε το όραμα, έχουμε το πρόγραμμα και τη βούληση να το κάνουμε πράξη!

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ