Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γ. Ιωακειμίδης: «Οι εκκλήσεις μας για καθαρισμό των ρεμάτων πέφτουν στο κενό»

Τον κώδωνα του κινδύνου για τα πλημμυρικά προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν εξαιτίας της κατάστασης στην οποία βρίσκεται ο Κηφισός και τα ρέματα της Αττικής, κρούει ο πρώην δήμαρχος Νίκαια – Αγίου Ιωάννη Ρέντη και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης.

Με αφορμή το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική, ο κ. Ιωακειμίδης η ανακοίνωση αυτή «βρίσκει τον Κηφισό και τα ρέματα για πολλοστή φορά γεμάτα μπάζα και φερτά υλικά και την Περιφέρεια Αττικής που έχει την αρμοδιότητα, σταθερά απούσα και αδρανή. Μέχρι και σήμερα, λίγες μόλις μέρες μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι αλλεπάλληλες εκκλήσεις μας για άμεσο καθαρισμό των ρεμάτων και οι προειδοποιήσεις των επιστημόνων πως δεκάδες δήμοι της Αττικής κινδυνεύουν να μετατραπούν σε λίμνες εάν υπάρξει αυξημένη βροχόπτωση, πέφτουν στο κενό».

Σύμφωνα με τον κ. Ιωακειμίδη, «ο κίνδυνος της κλιματικής κρίσης πολλαπλασιάζεται από την εγκληματική αδιαφορία ακόμη και για τις αυτονόητες υποχρεώσεις της Περιφέρειας, αλλά και την επιμονή σε ένα αποτυχημένο μοντέλο που αρνείται την πρόληψη και επιμένει σε διαπιστώσεις μετά την καταστροφή. Δεν γίνεται να περιμένουμε κάθε φορά το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για να υπενθυμίζουμε τις υποχρεώσεις της Περιφέρειας για το αυτονόητο έργο της. Η Περιφέρεια Αττικής θα παραμείνει ακέφαλη μέχρι τον Ιανουάριο. Τα πλημμυρικά φαινόμενα όμως δεν μας περιμένουν. Ο κ. Πατούλης και ο κ. Χαρδαλιάς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».

Διαβάστε επίσης: Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ: «Η αντιπλημμυρική προστασία δεν μπορεί να περιμένει»

Ειδήσεις από την Αυτοδιοίκηση στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ