Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Έπεσαν τα πρώτα μπετά στο Riviera Tower

Μέχρι το τέλος του έτους, οι δύο πρώτοι όροφοι του Riviera Tower στο Ελληνικό θα είναι πραγματικότητα. Ήδη, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, έπεσαν τα πρώτα μπετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το βράδυ του Σαββάτου 21 Οκτωβρίου τουλάχιστον 8 πρέσες σκυροδέματος βρίσκονταν σε λειτουργία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η σκυροδέτηση ενός τέτοιου εγχειρήματος είναι ιδιαίτερα απαιτητική διότι το έργο βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί, για τις ανάγκες του έργου θα σκυροδετηθούν στα επόμενα τέσσερα χρόνια περίπου 1,5 εκατ. κυβικά μπετόν. Το Riviera tower στο κομμάτι της κατασκευής του περιλαμβάνει 75.000 κυβικά μπετόν και 17.000 τόνους σίδηρο. Έως σήμερα είχαν ολοκληρωθεί οι θεμελιώσεις όσον αφορά τους 316 πασσάλους, σε βάθος ως και 50 μέτρων μέσα στο έδαφος και δίπλα στο νερό (50 μέτρα μακριά από τη μαρίνα του Αγ. Κοσμά.)

Για την κατασκευή του κτηρίου – το υψηλότερο που έχει χτιστεί στη χώρα – θα εφαρμοστεί ο κύκλος των 5 ημερών. Αυτό σημαίνει ότι κάθε όροφος θα ολοκληρώνεται εντός 5 ημερών – πρακτική που επίσης θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Ο πρώτος παράκτιος ουρανοξύστης κατοικιών, «Riviera Tower», θα έχει ύψος 205 μέτρων, θα διαθέτει 50 ορόφους και 170 διαμερίσματα, ενώ στο ground floor προβλέπονται χώροι 2.000 τ.μ. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωσή του τοποθετείται στο πρώτο τρίμηνο του 2026 και όπως έχει αναφέρει η Lamda Development στόχος είναι στο τέλος του 2023 να φαίνεται η κατασκευή του 2ου ορόφου. Ανά 10 ορόφους θα φτιάχνεται και η εξωτερική επένδυση.

Διαβάστε επίσης: Ανω των 200 εκ. οι εισπράξεις από πωλήσεις διαμερισμάτων στο Ελληνικό

Ειδήσεις από τον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ