Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια του One & Only Aesthesis

Ως πόλος για την ανάπτυξη της πόλης, την ενίσχυση του τουριστικού της προϊόντος και ευκαιρία για νέες θέσεις εργασίας χαρακτηρίζεται το το νέο υπερπολυτελές beach resort της Γλυφάδας, One & Only Aesthesis που βρίσκεται έκει που μέχρι πρότινος ήταν τα Αστέρια της Γλυφάδας.

Τα εγκαίνια του νέου πολυτελούς καταλήματος της Grivalia Hospitality, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου ο οποίος καλωσόρισε την μεγάλη επένδυση, τονίζοντας ότι μαζί με την ανάπλαση στο παραλιακό μέτωπο, θα συμβάλει στην αναβάθμιση της πόλης.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Γλυφάδας αναφερόμενος στην επένδυση, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε σήμερα μία μεγάλη επένδυση στην πόλη μας, μια τουριστική μονάδα υψηλών προδιαγραφών που αναβιώνει με τρόπο σύγχρονο τις παλιές «Καμπάνες» που ήταν σήμα κατατεθέν της Γλυφάδας μας πριν από κάποιες δεκαετίες. Μία επένδυση που αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι για την ανάπτυξη συνολικά της Αττικής Ριβιέρας και η οποία έγινε με σεβασμό στο περιβάλλον και στη φυσιογνωμία του ευρύτερου τοπίου, κάτι που έχει ξεχωριστή αξία. Απόψε έγιναν τα επίσημα εγκαίνια, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Πεποίθησή μας είναι ότι δημιουργεί ανάπτυξη που διαχέεται σε όλη την περιοχή και – μαζί με τη μεγάλη ανάπλαση που υλοποιούμε στο παραλιακό μας μέτωπο – συμβάλει στην αναβάθμιση της πόλης μας.
Η Γλυφάδα είναι πόλη που μπορεί και πρέπει να συνδυάζει αρμονικά και με την ισορροπία που πρέπει το οικιστικό, το εμπορικό και το τουριστικό κομμάτι και σε αυτή την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις».

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που εγκαινίασε το έργο μαζί με τον Γιώργο Χρυσικό, πρόεδρο και CEO της Grivalia Hospitality, παρόντες ήταν η Αυτού Εξοχότητα Mohammed Al Shaibani, διευθύνων σύμβουλος ICD και πρόεδρος της Kerzner International και ο Philippe Zuber, CEO της Kerzner International, ενώ επίτιμος καλεσμένος της τελετής ήταν ο Prem Watsa, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings και βασικός μέτοχος της Grivalia Hospitality.

Το νέο υπερπολυτελές beach resort αποτελεί μέρος του ευρύτερου σχεδίου της εταιρείας να μετατρέψει την Ελλάδα σε κορυφαίο προορισμό υπερπολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς, καθώς και ένα έργο-ορόσημο για την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καθώς φέρνει νέα δεδομένα στον τομέα του τουρισμού.

Το One & Only Aesthesis βρίσκεται σε έκταση 278.000τμ. προστατευμένης δασικής περιοχής, με ακτογραμμή 2.2χλμ., έχει δυναμική 127 κλειδιών και 14 ιδιωτικών κατοικιών.
Θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα ως το απόλυτο παραθαλάσσιο καταφύγιο και εστιάζει σημαντικά σε θέματα αειφορίας και βιωσιμότητας.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός πως το έργο αυτό συμβάλλει στην ενίσχυση της απασχόλησης, καθώς κατά την περίοδο της κατασκευής τα τελευταία 6 χρόνια εργάστηκαν πάνω από 450 άτομα, ενώ για τις ανάγκες λειτουργίας του resort έχουν ήδη δημιουργηθεί πάνω από 500 νέες θέσεις απασχόλησης.

Ο πρωθυπουργός, στην ομιλία του, σημείωσε: «Καλωσορίζουμε το One&Only Αesthesis, ένα έργο ορόσημο για την χώρα μας. Η Grivalia Hospitality και η Kerzner International παρέδωσαν σήμερα ένα resort μοναδικό στο είδος του, μόλις λίγα λεπτά από το κέντρο της πόλης, που αποτελεί ένα εξαίρετο παράδειγμα του πως μια τουριστική επένδυση, όταν διέπεται από βιωσιμότητα σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και κατασκευής, μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στο πως μέχρι σήμερα εκλαμβάνουμε την υπερπολυτελή φιλοξενία στη χώρα μας».

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Χρυσικός, ανέφερε: «Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι που ακόμη ένα έργο μας και μάλιστα αυτού του βεληνεκούς ολοκληρώθηκε και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το επόμενο διάστημα, αποτελώντας ορόσημο για τον κλάδο μας και την Αθηναϊκή Ριβιέρα συνολικά. Είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Kerzner International, παγκόσμιο ηγέτη στην υπερπολυτελή φιλοξενία, και να φέρνουμε το πρώτο One&Only στην χώρα μας. Το One&Only Aesthesis αναβαθμίζει το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και καθιερώνει την Αθηναϊκή Ριβιέρα ως κυρίαρχο προορισμό πολυτελούς φιλοξενίας διεθνώς. Ως Grivalia Hospitality, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αναπτύξεις υψηλών προδιαγραφών, με έμφαση στην αειφορία, θέλοντας έτσι να καταστήσουμε την Ελλάδα σημείο αναφοράς για premium επισκέπτες από όλο τον κόσμο».

Διαβάστε επίσης: Το α’ πρωτοποριακό πάρκο Κοινωνικοποίησης και Άσκησης σκύλων στην πόλη!

Ειδήσεις από την Γλυφάδα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ