Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ανησυχεί η έξαρση της παραβατικότητας στους ανήλικους – Απαιτούνται ουσιαστικές λύσεις

Της Ελενας Φυντανίδου

Η παραβατικότητα στην Αττική και δη αυτή στην οποία εμπλέκονται ανήλικοι, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Δυστυχώς, τα τελευταία τρία χρόνια, ειδικά μετά την επιβολή του πρώτου lock down εξαιτίας της πανδημίας, η βία που προκαλείται από ανήλικους, βρίσκεται σε επικίνδυνο σημείο. Στο σημείο που «χτυπά το καμπανάκι» και λέει πως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, καταρχάς σε επίπεδο οικογένειας και σχολείου, πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται στο ξεκίνημα του βίου τους μπορεί να μην έχουν την ευκαιρία να αποφασίσουν για τη ζωή τους.

Αυτό που συνέβη την περασμένη εβδομάδα με τις βόμβες μολότοφ που έφτιαξαν και εκσφενδόνισαν στον προαύλιο χώρο σχολείου στο Μοσχάτο, 8 παιδιά στην τρυφερή ηλικία των 16 ετών, χωρίς να υπολογίσουν τις συνέπειες μιας τέτοιας απερίσκεπτης, επιπόλαιης ενέργειας, είναι πρωτοφανές.

Λίγες ώρες πριν, ένας άλλος 16χρονος συνελήφθη στη Νέα Σμύρνη διότι λήστεψε 18χρονο υπό την απειλή μαχαιριού.

Παραμονή της 28ης Οκτωβρίου άλλη 6 ανήλικοι προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Δημητρίου, μετά από ελέγχους που έγιναν στην περιοχή από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων.

Δεν έχει σημασία αν όλα αυτά τα παιδιά συνελήφθησαν ή αφέθηκαν ελεύθερα. Σημασία έχει τι γίνεται στο εξής. Μην ξεχνάμε ότι όλοι περάσαμε από τις δύσκολες ηλικίες της εφηβείας, κάποιοι πιο ήρεμα και άλλοι πιο εκρηκτικά, φθάνοντας ή και ξεπερνώντας συχνά στα όρια…

Οπωσδήποτε, η καταστολή δεν είναι η λύση σε αυτές τις ευαίσθητες ηλικίες. Λύσεις μπορούν να δοθούν μέσα από παρεμβάσεις στο οικογενειακό, σχολικό και φιλικό περιβάλλον των παιδιών. Όλων των παιδιών, ακόμη και εκείνων που διανύουν μία ήρεμη, φαινομενικά, περίοδο, προσπαθώντας να εκτονώσουν την ενέργειά τους μέσα από την εικονική πραγματικότητα και την πλασματική επικοινωνία που τους δίνει η ψηφιακή εποχή.

Διαβάστε επίσης: Συμπλοκή ανηλίκων με μολότωφ έξω από σχολείο του Μοσχάτου

Διαβάστε Αρθρα – Σχόλια στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ