Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Επεισοδιακή ψήφιση προϋπολογισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο

“Καμπανάκι κινδύνου” περι των οικονομικών του Δήμου Ηλιούπολης “χτύπησαν” κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τα στελέχη της παράταξης του νεοεκλεγέντος δημάρχου, Στάθη Ψυρρόπουλου.

Κατά την διάρκεια της κόντρας και των διαφωνιών για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Ηλιούπολης, επισημάνθηκε ότι η νέα διοίκηση Ψυρρόπουλου θα κληθεί να αντιμετωπίσει έντονα προβλήματα στο θέμα της διαχείρισης των οικονομικών.

Όπως κατατέθηκε, ο προϋπολογισμος, εκτός από κάποια ανελαστικά έξοδα (π.χ. οι μισθοδοσίες των υπαλλήλων) αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την πολιτική κατεύθυνση του εκάστοτε δημάρχου, ο οποίος διαμορφώνει τις δαπάνες, τα δημοτικά τέλη κλπ, ανάλογα με την πολιτική που θέλει να ακολουθήσει και το «βάρος» που θέλει να ρίξει σε συγκεκριμένους τομείς πολιτικής.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση πυροδότησε τις αντιδράσεις των στελεχών της σημερινής διοίκησης, αλλά και της νέας, που τονίζει ότι δεν γίνεται ένας νέος δήμαρχος να εφαρμόσει προϋπολογισμό που ψήφισε ο προκάτοχός του και στον οποίο δεν υπάρχει το «πολιτικό στίγμα» της νέας διοίκησης. Αλλά, ακόμα περισσότερο, δεν μπορεί ο νυν δήμαρχος να πάρει την ευθύνη για έναν προϋπολογισμό που δεν θα εκτελέσει ο ίδιος, καθώς θα βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

Τη λύση σε αυτό το πρόβλημα έδωσε ο Γ. Χατζηδάκης, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την εκλογική ήττα, με επιστολή που απέστειλε στους διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου, ζήτησε να συνεργαστούν με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, ώστε να καταρτιστεί προϋπολογισμός της αρεσκείας του.

Στο κάλεσμα είχε ανταποκριθεί ο Στ.. Ψυρρόπουλος που συναντήθηκε με τους διευθυντές των υπηρεσιών, προκειμένου να καταρτίσουν προϋπολογισμό.

Πάντως, κατά την κρίσιμη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο νέος δήμαρχος δήλωσε: «Εμείς αναλάμβάνουμε καθήκοντα με το νέο έτος και δεν φέρουμε τυπικά την ευθύνη κατάρτισης προϋπολογισμού. Είμαστε εδώ για να πούμε τη γνώμη μας, αλλά δεν μπορούμε να καταρτίσουμε προϋπολογισμό, γιατί δεν έχουμε ακόμα την αρμοδιότητα και δεν γνωρίζουμε όλα τα οικονομικά στοιχεία του Δήμου».

Αν και η υπόθεση φαίνεται να οδηγείται σε αδιέξοδο, εντούτοις ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να ψηφίσουν προϋπολογισμό και μετά το νέο έτος, οπότε ο κ. Ψυρρόπουλος θα είναι και επίσημα δήμαρχος, έχοντας την απόλυτη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο αυτό θα επιφέρει καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δαπανών.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Ηλιούπολης: Κινείται νομικά εναντίον του επιχειρηματία που επιτέθηκε σε εργαζόμενους

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ