Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Η ελληνική ιστορία, από το 1961 μέχρι τη μεταπολίτευση, μέσα σε μία αίθουσα

Ένα νοερό ταξίδι στην ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας, από το 1961 μέχρι και τη μεταπολίτευση, θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι επισκεφθούν την έκθεση με έργα του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα.

Η έκθεση «50 Χρόνια Πολυτεχνείο» φιλοξενείται στην αίθουσα Ιωνία του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

«Η ιστορική φωτογραφία του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, του μοναδικού φωτορεπόρτερ που κατάφερε να απαθανατίσει τη στιγμή της εισόδου του τανκ στο Πολυτεχνείο, αποτέλεσε μία από τις πιο εμβληματικές φωτογραφίες της μεταπολίτευσης», αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Η έκθεση περιλαμβάνει φωτογραφίες και από τη βασιλική οικογένεια, την Αποστασία του 1965, τη Χούντα των Συνταγματαρχών, τις δύο εξεγέρσεις στη Νομική Σχολή, τη σύλληψη του Αλέκου Παναγούλη μετά την απόπειρα δολοφονίας του Γεωργίου Παπαδόπουλου, την επιστροφή και την ορκωμοσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, και πολλά άλλα ιστορικά στοιχεία που σημάδεψαν την σύγχρονη ιστορία της χώρας μας.

Οι φωτογραφίες του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα θα φιλοξενούνται στην αίθουσα Ιωνία (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, Βούλα) μέχρι την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: 50 Χρόνια Πολυτεχνείο μέσα από τα φωτογραφικά ντοκουμέντα του Αριστοτέλη Σαρρηκώστα

Ειδήσεις από τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ