Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το μήνυμα του Β. Θώδα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Στο μήνυμά του για την 50η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου έστειλε ο δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας ο οποίος αναφέρει:

«Συμπληρώνονται 50 χρόνια από την ηρωϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου που παραμένει ένα ισχυρό σύμβολο αφοσίωσης των Ελλήνων στην Δημοκρατία. Στο πολίτευμα που αντλεί τη δυναμική του μέσα από την ίδια την κοινωνία με τρόπο αδιαπραγμάτευτο και προσηλωμένο στις Αρχές και τα Ιδεώδη που εκπροσωπεί.

Το φοιτητικό κίνημα του Πολυτεχνείου, διαχρονικό σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα, πραγματοποίησε το ακατόρθωτο. Με πάθος και αυταπάρνηση πάλεψε για ένα καλύτερο αύριο, για τη δημοκρατία, την ελευθερία, την ισότητα, την παιδεία. Η φωνή των φοιτητών μπορεί να κόπηκε τόσο απότομα και βίαια, ωστόσο κατάφερε να διεισδύσει στις συνειδήσεις των Ελλήνων, γεννώντας τη Μεταπολίτευση.

Φθάνοντας στη σύγχρονη Ελλάδα, το ελάχιστο που οφείλουμε να κάνουμε είναι να θυμόμαστε, καθώς η προάσπιση και ενδυνάμωση της δημοκρατίας και της ελευθερίας είναι υπόθεση όλων μας, είναι ένας διαρκής κοινός αγώνας, στον οποίο δεν χωρά ο εφησυχασμός.

Και το μήνυμα που στέλνει μέχρι την εποχή μας, επίκαιρο και διαχρονικό, ότι πρέπει η ενότητα να είναι η πλέον δημιουργική δύναμη για το λαό μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ