Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

«Αστακός» η Αθήνα λόγω Ερντογάν – Θα μείνει 5 ώρες

Αυξημένα είναι τα μέτρα της ΕΛΑΣ λόγω της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με 3.500 αστυνομικούς να βρίσκονται επί ποδός. Ο Τούρκος ηγέτης θα μείνει περίπου 5 ώρες στην Αθήνα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με το προεδρικό αεροσκάφος TUR λίγα λεπτά μετά τις 10πμ, δηλαδή μισή ώρα νωρίτερα από το πργραμματισμένο. Η τελετή υποδοχής έγινε από τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Για λίγη ώρα μετέβη στον ειδικό χώρο VIP του αεροδρομίου προκειμένου να υπολογιστεί ο χρόνος και να φτάσει στις 11.30 στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα γίνει δεκτός από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για τις 12:15 και αναμένεται να διαρκέσει 45 λεπτά. Ο Τούρκος πρόεδρος και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα κάνουν αμέσως μετά δηλώσεις στον Τύπο χωρίς να δεχθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας με την συμμετοχή περίπου 30 Τούρκων και Ελλήνων υπουργών και αξιωματούχων. Αμέσως μετά σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί κοινή δήλωση.

Τις ώρες αυτές είναι ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Σε επιφυλακή βρίσκεται και η Αντιτρομοκρατική, ενώ αυξημένη είναι η φύλαξη τουρκικών «στόχων» όπως η πρεσβεία της γείτονος χώρας. Μάλιστα, υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές σε μεγάλα κτήρια της Αθήνας, στα σημεία όπου αναμένεται να περάσει ο Τούρκος πρόεδρος. Ελικόπτερα και drone  παρακολουθούν από αέρος και δίνουν συνεχώς ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στο κέντρο.

Να σημειωθεί ότι, πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Ερντογάν στην ελληνική πρωτεύουσα μετά το 2017, με τον Τούρκο πρόεδρο να εκφράζει την ελπίδα πως θα ανοίξει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις των δύο χωρών.

Απαγόρευση συγκεντρώσεων στην Αθήνα

Απαγορεύεται με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση σε περιοχές της Αθήνας από τις 06:00 το πρωί της Πέμπτης (7/12) έως το απόγευμα στις 18:00 της ίδιας ημέρας.

Η απόφαση ελήφθη για λόγους δημόσιας ασφάλειας, και ισχύει στις ακόλουθες περιοχές:

Στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς/Λεωφόρους: Αλεξάνδρας – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – συνέχεια Παναγιώτη Κανελλόπουλου – δεξιά Κοκκινοπούλου – συνέχεια Γκανογιάννη – συνέχεια Γεωργίου Παπανδρέου – συνέχεια Ούλωφ Πάλμε – συνέχεια Υμηττού – συνέχεια Ηλία Ηλίου – δεξιά Βουλιαγμένης – αριστερά Βούρβαχη – συνέχεια Χατζηχρήστου – συνέχεια Ροβέρτου Γκάλη – συνέχεια Αποστόλου Παύλου – αριστερά Ηρακλειδών – συνέχεια Περσεφόνης – δεξιά Πειραιώς – συνέχεια Π. Τσαλδάρη – αριστερά πλ. Ομονοίας – αριστερά Πανεπιστημίου – αριστερά 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) – δεξιά Αλεξάνδρας.

Στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της την οδό Κοκκινοπούλου, σε όλο το μήκος της Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου, ως και σε βάθος ακτίνας εκατό -100- μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός έως Λ. Παναγιώτη Κανελλόπουλου), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών και

Η Απόφαση έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» και στο www.hellenicpolice.gr στο ειδικό banner για τις Αποφάσεις αστυνομικών υπηρεσιών σχετικά με συναθροίσεις, συγκεντρώσεις, πορείες.

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου και επίσκεψη Ερντογάν

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ