Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

“Φροντίζω”: Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεισφοράς του Ομίλου Motor Oil

ΤΟ ΥΨΗΛΟ ΑΙΣΘΗΜΑ κοινωνικής και περιβαλλοντικής ευθύνης οφείλει να διέπει τη δράση κάθε σύγχρονου και καινοτόμου Ομίλου. Η Motor Oil, μένοντας πιστή στις αρχές και στις αξίες που προσδιορίζουν τη μακρά ιστορική της διαδρομή, έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεισφοράς με το όνομα «ΦΡΟΝΤΙΖΏ». Μέσω αυτού, δρομολογεί σειρά ωφέλιμων δράσεων για την Κοινωνία, τον Άνθρωπο, την Τοπική Ανάπτυξη, το Περιβάλλον, τoν Πολιτισμό, την Καινοτομία και τη Νέα Γενιά, με γνώμονα την υποστήριξή τους, αλλά και τη γενικότερη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη και βελτίωση. Για τη Motor Oil «ΦΡΟΝΤΙΖΏ» σημαίνει παρουσία και δράση, πρωτοβουλία και ενδυνάμωση.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗ BΙΩΣΙΜΗ AΝΑΠΤΥΞΗ

Στο περιβαλλοντικό πεδίο, επίσης, ξεχωρίζει η υπογραφή του Μνημονίου μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ. και της Motor Oil, τον Οκτώβριο 2021, με το οποίο δρομολογήθηκε η στήριξη του Κέντρου Επεξεργασίας, Ελέγχου και Πιστοποίησης του Δασικού Πολλαπλασιαστικού Υλικού της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Το Κέντρο αυτό αποτελεί τον μοναδικό προμηθευτή πιστοποιημένων σπόρων για τα δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια. Με την υποστήριξη του Ομίλου, το εκκοκκιστήριο αναβαθμίστηκε δραστικά, σε επίπεδο επιστημονικού και ανθρώπινου δυναμικού. Επίσης, η Motor Oil συμβάλλει ουσιαστικά στη συντήρηση και στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος μηχανολογικού εξοπλισμού, αλλά και των κτηριακών υποδομών.

Ταυτόχρονα, το Κέντρο έχει ανοίξει τις πόρτες του σε συλλόγους, σχολεία, επιστήμονες και πολίτες, πραγματοποιώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα επισκέψεων και ξεναγήσεων, σε όλους τους χώρους του εκκοκκιστηρίου, από εξειδικευμένους επιστήμονες.

Επιπροσθέτως, από τον Μάιο του 2023 ο Όμιλος προχώρησε και στην υιοθεσία του Φυτωρίου της Αμυγδαλέζας. Σκοπός του Μνημονίου Συνεργασίας είναι η ενίσχυση – υποστήριξή του, με στόχο την αύξηση της παραγωγής φυτευτικού υλικού για την κάλυψη των αναγκών του Εθνικού Σχεδίων Αναδασώσεων που θα υλοποιηθεί τα επόμενα χρόνια, καθώς και η καλλιέργεια και δια- τήρηση δέντρων της ελληνικής βιοποικιλότητας και η συμβολή του φυτωρίου στη σπορά σπάνιων μεσογειακών ειδών.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

H Motor Oil, σε απόλυτη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς της Πολιτείας, προχώρησε σε δωρεά πετρελαίου θέρμανσης, με εκτιμώμενο κόστος άνω των 7 εκατομμυρίων ευρώ, σε όλα τα δημόσια σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και στα Nοσοκομεία στις Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil μέσα από τη δωρεά αυτή καλύπτει την παροχή πετρελαίου θέρμανσης σε χιλιάδες δημόσια σχολεία, στα οποία φοιτούν πάνω από 90.000 μαθητές, καθώς και στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

Παράλληλα, o Όμιλος Motor Oil και οι «Γιατροί του Κόσμου» συνέπραξαν στην πραγμάτωση του προγράμματος «Φροντίδα για όλους», παροχής πρωτοβάθμιας ιατρικής και οδοντιατρικής φροντίδας («Smile Project»), στο πλαίσιο του οποίου έλαβαν χώρα ιατρικές επισκέψεις σε περιοχές ανά την Ελλάδα και εκστρατείες ενημέρωσης, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς φορείς. Το εν λόγω πρόγραμμα έχει ως γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών περίθαλψης, την ενημέρωση σχετικά με την υγιεινή και τη δημιουργία συνθηκών προληπτικής φροντίδας στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Motor Oil.

Εν γένει, η κοινωνική συνεισφορά είναι ενέργεια και κινητήριος δύναμη για τη Motor Oil. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόνο το 2022 το «κοινωνικό προϊόν» του Ομίλου ανήλθε σε 1,43 δισ. ευρώ, ενώ οι κοινοτικές επενδύσεις και χορηγίες άγγιξαν τα 64,3 εκατ. ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Η ενίσχυση του Πολιτισμού είναι συστατικό στοιχείο της κοινωνικής ευθύνης και της δημόσιας παρουσίας του Ομίλου Motor Oil, και γι’ αυτόν τον λόγο αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη καλλιτεχνικών δράσεων υψηλής ποιότητας, καθώς και η ευρύτερη αναβάθμιση και ανάδειξη της κουλτούρας και του πολιτισμικού μας κεφαλαίου.
Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Motor Oil, το περασμένο καλοκαίρι, χορήγησε για δεύτερη συνεχή χρονιά καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Κήπου του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, που πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία από τις 17 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. Μάλιστα σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των θεατών, σε σχέση με το 2022, κατά 70%, με 30.000 άτομα όλων των ηλικιών να απολαμβάνουν τις 21 μαγευτικές βραδιές στον καταπράσινο κήπο του Μεγάρου.
Στον όρο «ΦΡΟΝΤΙΖΏ», λοιπόν, συμπυκνώνεται με ουσιαστικό τρόπο το αξιακό πρόταγμα το οποίο προσδιορίζει, εν γένει, τη δημόσια παρουσία και το συνολικότερο κοινωνικό αποτύπωμα της Motor Oil, όλα αυτά τα χρόνια που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό και διεθνές επιχειρηματικό γίγνεσθαι, φροντίζοντας με τη δύναμη της Ενέργειας για το κοινό μας μέλλον. Ο Όμιλος δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πορεύεται στο μέλλον, με πυξίδα την κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία, καθώς και το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις νεότερες γενιές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ