Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή διεξαγωγή του ετήσιου κοινωνικού διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023, που διοργανώνεται εδώ και 14 χρόνια από το QualityNet Foundation. Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, ενώ υποστηρίζεται εκ της ιδρύσεώςς του από τον ΣΕΒ, τον ΕΒΕΑ και το ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.

Την πανηγυρική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, ακαδημαϊκών, θεσμικών και επιστημονικών φορέων σε θέματα βιωσιμότητας. Συγκεκριμένα, προλόγισαν και τοποθετήθηκαν, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Δοντάς, ο γενικός γραμματέας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος,  κύριος  Ευστάθιος  Σταθόπουλος, η πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής,  Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου,  ο υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων και μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών,  κύριος Νικόλαος Βασιλείου, ο επικεφαλής Τομέα Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Χρηματοδοτήσεων και Αειφορίας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών,  κύριος Παναγιώτης Χαμπεσής, η καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πολυτεχνείου Δανίας, πρόεδρος της Παγκόσμιας Επιστημονικής Ένωσης Οικονομολόγων του Περιβάλλοντος και πρόεδρος του United Nations SDSN Global Climate Hub,  κυρία Φοίβη Κουντούρη,  καθώς και η πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας κυρία Ρένα Μπαρδάνη.

Το Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2023 αποτελεί έναν πολυσυμμετοχικό θεσμό διαλόγου και ανάδειξης των πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν ένα βιώσιμο μέλλον! Δίνει έμφαση στην προώθηση ενός συστηματοποιημένου κοινωνικού διαλόγου, με στόχο τη δημιουργία μιας ευρύτερης κουλτούρας για τα θέματα της Βιώσιμης Ανάπτυξης, με βάση τις πρωτοπόρες πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται στη χώρα μας.

Κάθε χρόνο συμμετέχουν 250 πρωτοβουλίες, περισσότεροι από 120 Οργανισμοί από το κοινό των Επιχειρήσεων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας των Πολιτών, με επιτροπές αξιολόγησης αποτελούμενες από 72 εκπροσώπους ακαδημαϊκών, θεσμικών και κοινωνικών φορέων. Φέτος ειδικότερα, οι συμμετέχοντες Οργανισμοί ανέπτυξαν ένα δομημένο ʺstakeholders engagementʺ με την Αλυσίδα Αξίας τους,  αναπτύσσοντας διάλογο και διάδραση με τη συμμετοχή 63.000 Ενεργών Πολιτών.

Σε δήλωσή της η κυρία Χρυσούλα Εξάρχου, πρόεδρος του Qualitynet Foundation αναφέρει:

«Στις φετινές Πρωτοβουλίες που κατατέθηκαν στο Bravo διαπιστώσαμε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ότι αυτές ξεχωρίζουν για τη συμβολή τους στην  πράσινη μετάβαση, με αιχμή τη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος, όπως και για το πώς συμβάλουν η επιχειρηματικότητα και η τοπική αυτοδιοίκηση, μέσα από τις μεγάλες επενδύσεις που αναπτύσσουν στη χώρα μας,  στην επίτευξη των στόχων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Από την άλλη, διαπιστώσαμε ότι έχουν αναπτυχθεί σημαντικές πρωτοβουλίες μέσω της συνεργασίας φορέων, οι οποίες στοχεύουν να συμβάλλουν σημαντικά στη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής.  Κοινή συνιστώσα όλων των πρωτοβουλιών του θεσμού, ήταν ο υψηλός βαθμός ωριμότητας, ο μακρόπνοος σχεδιασμός και η παρακολούθηση κρίσιμων δεικτών για μετρήσιμα αποτελέσματα».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του https://bravosustainabilityawards.com/

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ