Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Γ. Κουτελάκης στην «Α»: «Θα αλλάξουμε το δυσμενές status που υπάρχει στην πόλη»

Πιο βρώμικη από ποτέ υπήρξε η Νέα Σμύρνη καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών. Η φωτογραφία που τραβήχτηκε το πρωί της παραμονής Πρωτοχρονιάς, δηλαδή στις 8.20πμ της 31ης Δεκεμβρίου, δείχνει την εγκατάλειψη μίας από τις ομορφότερες πόλεις της Αττικής, που βρίσκεται πέντε λεπτά από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός – από τα πλέον τουριστικά σημεία της Αθήνας – και μια ανάσα από το παραλιακό μέτωπο. Είναι προφανές ότι η καθαριότητα της πόλης, όπως και πολλά άλλα που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία της, έπαψε να είναι μέλημα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής το τελευταίο δίμηνο.

Tης Έλενας Φυντανίδου

Στις πλάτες του νέου δημάρχου, με μακρά όμως πείρα στην Αυτοδιοίκηση, Γιώργου Κουτελάκη, θα πέσει βαρύ φορτίο, καθώς θα πρέπει να συνθέσει εκ νέου τα κομμάτια μιας εγκαταλελειμμένης πόλης.

Ο ίδιος, στην ορκωμοσία του, παραμονές Χριστουγέννων, δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ξανά τη Νέα Σμύρνη μία από τις καλύτερες πόλεις στην Ελλάδα για να ζει κανείς.

Το τελευταίο διάστημα έχει κάνει σειρά επαφών προκειμένου να δρομολογήσει την επίλυση σοβαρών προβλημάτων που αφορούν τόσο στην εικόνα όσο και στη λειτουργία της πόλης.

Στις άμεσες προτεραιότητές του είναι η καθαριότητα, η ασφάλεια, η αποκατάσταση των πεζοδρομίων, η στάθμευση και εν γένει το κυκλοφοριακό.

Με δηλώσεις του στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ, ο κ. Κουτελάκης ανέφερε ότι στις 20 Γενάρη η πόλη αποκτά 40 επιπλέον άτομα στην Υπηρεσία Καθαριότητας, ενώ τον σχεδιασμό της ασφάλειας θα αναλάβει, μαζί με τη νέα Δημοτική Αρχή, ένας πρώην διοικητής της Νέας Σμύρνης που αποστρατεύτηκε με πολύ υψηλό βαθμό από την Αστυνομία.

Ακολουθεί μίνι συνέντευξη του νέου δημάρχου Νέα Σμύρνης στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ:

Κύριε Κουτελάκη, καλή αρχή. Ποιες προτεραιότητες έχετε θέσει για τη νέα δημοτική περίοδο;

Προτεραιότητές μας είναι η καθαριότητα, η αποκατάσταση των πεζοδρομίων και ο σχεδιασμός για την εξεύρεση θέσεων στάθμευσης. Δρομολογούμε την επίλυσή τους και στη συνέχεια θα αρχίσουμε να ανοίγουμε τη βεντάλια των υπόλοιπων θεμάτων της πόλης.

Δηλαδή;

Στην Κοινωνική Πολιτική θα εφαρμόσουμε προγράμματα με πυρήνα την οικογένεια. Δεν θα μείνουμε στο Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο, τα οποία βεβαίως θα συνεχίσουν και θα ενισχυθούν. Στα θέματα των σχολείων και δη των νηπιαγωγείων θα βρούμε χώρους για τη σωστή λειτουργία τους ώστε το Σεπτέμβριο του 2024 να μην υπάρχουν προκάτ νηπιαγωγεία στη Νέα Σμύρνη.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια της πόλης; Υπάρχει σοβαρή παραβατικότητα.

Ο κόσμος όταν μιλά για ασφάλεια αναφέρεται στη Δημοτική Αστυνομία. Αυτό είναι λάθος. Η Δημοτική Αστυνομία δεν είναι για την εγκληματικότητα ούτε για την παραβατικότητα. Είναι για ζητήματα καθημερινότητας πόλης, την κυκλοφορία, τη ρύπανση, την ηχορύπανση κλπ. Εμείς θα στελεχώσουμε τον Δήμο με αξιωματικό, εν αποστρατεία στρατηγό της Αστυνομίας, ούτως ώστε να αναλάβει τον σχεδιασμό, μαζί με την Αστυνομία της Νέας Σμύρνης, και να επανέλθει η πόλη στο επίπεδο που θέλουν οι πολίτες και εμείς. Δεν θα κάνουμε ερασιτεχνισμούς, δηλαδή δεν θα γίνει ένας δημοτικός σύμβουλος υπεύθυνος για την ασφάλειας της πόλης. Υπεύθυνος θα είναι ένας πρώην διοικητής της Νέας Σμύρνης που αποστρατεύτηκε με βαθμό πολύ υψηλό από την Αστυνομία. Εκτιμώ ότι σε συνεργασία με τον Δήμο και την Αστυνομία της Νέας Σμύνρης θα αλλάξει αυτό το δυσμενές status που υπάρχει στην πόλη σε σχέση με την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα.

Διαβάστε επίσης: Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά με τους δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα

Ειδήσεις από τη Νέα Σμύρνη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ