Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Ν. Χαρδαλιά με τους δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα

Ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί, υποδέχθηκε τους δημάρχους του Κεντρικού και Νότιου Τομέα και τους  ενημέρωσε για την προεργασία που έχει γίνει σε νομοπαρασκευαστικό επίπεδο όσον αφορά την επίλυση χρόνιων καθυστερήσεων αλλά και τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει για την εξασφάλιση εργαλείων επίσπευσης των διαδικασιών ολοκλήρωσης των σημαντικών έργων θωράκισης και ανακούφισης του Λεκανοπεδίου.

Ο νέος περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε επίσης στην σύμπνοια και στη συλλογικότητα που πρέπει να χαρακτηρίζει τις δράσεις και την συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη συνάντηση επεσήμανε χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο συντονισμός των Δήμων και η μεταξύ τους συνεργασία είναι απαραίτητη παράμετρος για τον σχεδιασμό πολιτικών που απαντούν σε υπερτοπικά ζητήματα όπως το κυκλοφοριακό, η αντιπλημμυρική θωράκιση και η ανάδειξη ζωνών πρασίνου και διαχείρισης περιβαλλοντικών συστημάτων». Και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμαστε, σχεδιάζουμε μητροπολιτικά, δρούμε και υλοποιούμε υπερτοπικά, απολαμβάνουμε τοπικά τα αποτελέσματα αυτών των συνεργειών.

Από τον Νότιο Τομέα Αθηνών παρέστησαν οι Δήμαρχοι: Στυλιανός Μαμαλάκης (Αγίου Δημητρίου), Ανδρέας Κονδύλης (Αλίμου), Γεώργιος Παπανικολάου (Γλυφάδας), Ιωάννης Κωνσταντάτος (Ελληνικού-Αργυρούπολης , Κωνσταντίνος Ασκούνης (Καλλιθέας),  Ανδρέας Ευθυμίου (Μοσχάτου-Ταύρου), Γεώργιος Κουτελάκης (Νέας Σμύρνης), Ιωάννης Φωστηρόπουλος (Παλαιού Φαλήρου).

Στην συνάντηση συμμετείχαν οι δήμαρχοι του Κεντρικού Τομέα Αθηνών: Αλέξιος Σωτηρόπουλος (Βύρωνα), Γεώργιος Μαρκόπουλος (Γαλατσίου), Δάφνης – Υμηττού Νικόλαος Τσιλίφης (Δάφνης – Υμηττού), Σταματία (Τίνα) Καφατσάκη-Βλάχου (Ζωγράφου), Ευστάθιος Ψυρρόπουλος (Ηλιούπολης), Ηλίας Σταμέλος (Καισαριανής),  Ιωάννης Τομπούλογλου (Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας).

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ