Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Μέτρα για την βία ανηλίκων από τον Δ. Ευαγγέλου

Τη δική του δέσμη προτάσεων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παραβατικότητας ανηλίκων κατέθεσε ο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ηλιούπολη, Φωτεινή Πόλη», Δημήτρης Ευαγγέλου, ο οποίος έκανε λόγο για ένα πρόβλημα που πρέπει να απασχολήσει το νέο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως αναφέρει στην σχετική του ανακοίνωση: «στην παράταξή μας πιστεύουμε πως τα μέτρα πολιτικής που πρέπει να ληφθούν, πρέπει να προλαμβάνουν και όχι να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα. Είναι ένα θέμα στο οποίο ο Δήμος και μπορεί και πρέπει να βοηθήσει».

Η δέσμη των προτάσεών του περιλαμβάνει τη διεκδίκηση από τη δημοτική Αρχή της ενισχυσης των ψυχολόγων στα σχολεία, την διεύρυνση των ενημερωτικών δράσεων για τους μαθητές από ειδικούς, και την ενίσχυση της δράσης «Ακαδημία Γονέων» με στοχευμένες παρεμβάσεις κατά του φαινομένου, ώστε να είναι ενημερωμένοι και οι γονείς.

Επίσης, τη δημιουργία νέων υποδομών πολιτισμού και αθλητισμού και τη διεξαγωγή δωρεάν, πιλοτικών προγραμμάτων άθλησης και πολιτιστικής έκφρασης για όσα παιδιά το ζητήσουν και την στενή συνεργασία με τα σχολεία, ώστε ο Δήμος να παρέχει βοήθεια σε οικογένειες παιδιών που εμφανίζουν παραβατική συμπεριφορά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής και τα στελέχη της παράταξης, προτρέπουν την διοίκηση του Δήμου να εφαρμόσει το συντομότερο τις προτάσεις τους, εκτιμώντας ότι αποτελούν τις βέλτιστες πρακτικές για την πρόληψη της βίας μεταξύ ανηλίκων.

Διαβάστε επίσης: Μελέτη για τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων στην πόλη

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα και την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ