Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ανδρ. Κονδύλης: «Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα σηκώσουν πολυκατοικίες έτσι εύκολα πλανώνται πλάνην οικτράν»

«Αυτή η υπόθεση βρωμάει και αν νομίζουν κάποιοι ότι θα σηκώσουν πολυκατοικίες έτσι εύκολα πλανώνται πλάνην οικτράν. Έχουμε πολύ μέλλον μπροστά, τόνισε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο για την υπόθεση του Πνευματικού Κέντρου Κυθηρίων και την πρόθεση του Τριφυλλείου Ιδρύματος Kυθήρων να δώσει αντιπαροχή το οικόπεδο για την κατασκευή κατοικιών.

Ο κ. Κονδύλης ανέφερε ότι μαζί με τον δικηγόρο που εκπροσωπεί σε αυτή την υπόθεση του κατοίκους, Αριστείδη Καραμπασιάδη, έχουν ψάξει σε βάθος την υπόθεση. «Ψάξαμε πάρα πολύ και ψάχνουμε ακόμη και θα την φτάσουμε σε μεγάλο βάθος την υπόθεση. Και επειδή και το Τριφύλλειο λέει ότι θα πάει στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εγώ το παρακαλώ δημοσίως να πάει μαζί με όλο τον φάκελο. Θα πάω και εγώ να μιλήσω για αυτά που έχω βρει με τον κύριο Καραμπασιάδη. Τι βρήκαμε ψάχνοντας; Είπε ο κύριος Φατσέας (πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου περιοχής Κυθηρίων Αλίμου) ότι ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός έλαβε μία απόφαση και έχει ένα πρακτικό κλπ. Βρήκαμε από τα βιβλία του αρμόδιου δικαστηρίου την πρόσκληση για εκείνη τη γενική συνέλευση και έχω όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Πουθενά αυτή η γενική συνέλευση δεν έχει θέμα την τροποποίηση της δωρεάς. Θα πρέπει κάποιοι να μας εξηγήσουν πως βρέθηκε το πρακτικό στα χέρια τους και αν δεν έχει πάρει απόφαση η Γ.Σ το συμβόλαιο είναι απολύτως άκυρο. Και αυτό μπορεί να εξηγεί γιατί είναι αμετάγραφο μέχρι σήμερα. Ποτέ δεν υπήρχε πρόσκληση για τέτοια απόφαση», είπε ο δήμαρχος Αλίμου, ο οποίος συμπεραίνει: «Άρα λοιπόν μιλάμε για ένα συμβόλαιο το οποίο δεν έχει μεταγραφεί, το οποίο αυτοί που το υπέγραψαν όπως το υπέγραψαν πρέπει να εξηγήσουν πότε πάρθηκε απόφαση γιατί στα βιβλία του δικαστηρίου δεν έχει προσκληθεί Γ.Σ με τέτοιο θέμα. Το Κτηματολόγιο είναι πλέον on line μπαίνει με τους κωδικούς σου ο δικηγόρος και εκτυπώνει την κατάσταση ενός ακινήτου. Εγώ το έκανα την Παρασκευή και το εκτύπωσα. Τι δείχνει λοιπόν: το ακίνητο το συμβολαιογραφικό έγγραφο, το δωρητήριο του 2004, και άλλο ένα συμβολαιογραφικό έγγραφο του 2023 για αλλαγή επωνυμίας του Τριφυλλείου. Τα ενδιάμεσα συμβόλαια γιατί δεν τα έχουν μεταγράψει; Θα πει κάποιος έγινε λάθος ήταν μεταγεγραμμένα στο Υποθηκοφυλακείο και δεν πέρασαν στο Κτηματολόγιο. Πήγε ο κύριος Καραμπασιάδης και στο Κτηματολόγιο και το έψαξε, ούτε εκεί είναι…».

«Δεν μου αρέσει κανείς να εκβιάζει την πόλη μας»

«Εμένα δεν μου αρέσει κανείς να εκβιάζει την πόλη μας. Να μας λέει δηλαδή το Τριφύλλειο: Ή αφήστε με να το κάνω πολυκατοικίες ή θα το έχω έτσι 20-30 χρόνια. 50 χρόνια να το έχει έτσι δεν πειράζει. Αν θέλει να συνεργαστεί με τον Δήμο να το αποπερατώσουμε. Αν δεν θέλει με τον Δήμο, να πουλήσει τα οικόπεδα για να το αποπερατώσει. Δεν μπορώ να δεχτώ το δίλημμα ή πολυκατοικίες ή τίποτα. Θα τα βρούμε στα δικαστήρια, ήδη μιλάμε με κατοίκους να ασκήσουμε τις αγωγές που πρέπει, ώστε να αναγκαστεί το Τριφύλλειο να το αποπερατώσει», τόνισε ο δήμαρχος.

Ο κ. Κονδύλης, στην εισήγησή του, επανέλαβε ότι το ημιτελές κτίριο πρέπει να αποπερατωθεί άμεσα και να λειτουργήσει ως Πνευματικό Κέντρο.

Τελικά το θέμα (“Σημειακή τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου”) για την περιοχή των Κυθηρίων, ψηφίστηκε ομόφωνα.

Διαβλαστε επίσης: Ανδρ. Κονδύλης: «Η πόλη μας έχει ανάγκη από κοινωφελείς χώρους και όχι από πολυκατοικίες»

Ειδήσεις από τον Αλιμο στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ