Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

Στο στόχαστρο των εργαζομένων του Δήμου ο Στ. Ψυρρόπουλος

Στο στόχαστρο των υπαλλήλων του Δήμου Ηλιούπολης μπήκε ο δήμαρχος, Στάθης Ψυρρόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους τους.

Οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν τον δήμαρχο ότι «τάσσεται υπέρ του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών, αλλά θα συνεργαστεί και με ιδιώτες», καθώς και ότι προτίθεται να δημιουργήσει αναπτυξιακό οργανισμό και να κάνει χρήση «ό,τι ο νόμος του επιτρέπει». Ανέφεραν επίσης ότι ο κ. Ψυρρόπουλος τους είπε πως «θα ζητήσει από το υπουργείο Εσωτερικών να καλυφθούν όλες οι κενές οργανικές θέσεις με προσλήψεις ή κινητικότητα», πλην όμως τους ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να πάρει δάνειο για τη μισθοδοσία του προσωπικού, παρά μόνο για έργα που έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.

Το σωματείο εργαζομένων του Δήμου Ηλιούπολης ζητεί, μεταξύ άλλων, τη διατήρηση του δημοσίου χαρακτήρα της καθαριότητας, τη χορήγηση Μέτρων Ατομικής Προστασίας για την εργασία τους, την πρόσληψη προσωπικού, ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι ενάντια στη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού «που φέρνει τους ιδιώτες από την πίσω πόρτα».

Τέλος, ζήτησε να μην παρεμβαίνει η Δημοτική Αρχή σε συνδικαλιστικά ζητήματα. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: «Στη λήξη της σύντομης συνάντησης μας ο δήμαρχος, αθέτησε μια από τις διαβεβαιώσεις του. Θέλοντας απροκάλυπτα να παρέμβει στις συνδικαλιστικές αποφάσεις των εργαζομένων, απαίτησε να απομακρυνθεί από το κτίριο του Δημαρχείου το πανό αλληλεγγύης των εργαζομένων στον Παλαιστινιακό Λαό, αλλιώς θα το κατεβάσει ο ίδιος. Σημειωτέον, είναι ο πρώτος δήμαρχος πανελλαδικά που ζητάει να βγει πανό. Βασικό του επιχείρημα ήταν ότι ο Δήμος δεν ασκεί εξωτερική πολιτική λες και η απαίτηση του δεν είναι πολιτική πράξη (των ίσων αποστάσεων και της εξίσωσης του θύτη με το θύμα)».

Διαβάστε επίσης: Στ. Ψυρρόπουλος: «Άνω των 4 εκατ. ευρώ η ζημία του Δήμου. Αυτά παραλάβαμε»

Ειδήσεις από την Ηλιούπολη στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ