Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Το Audi S3 γίνεται πιο ισχυρό και ικανό

Δοκιμές στο Ομάν πραγματοποιεί το νέο Audi S3. Η σπορ έκδοση του μικρομεσαίου οικογενειακού μοντέλου είναι διαθέσιμη τόσο στην έκδοση Sportback όσο και στη Sedan. Παρά το γεγονός ότι η εξωτερική του εμφάνιση παραμένει ένα μυστικό (για αυτό και το καμουφλάζ με τα ειδικά αυτοκόλλητα), η Audi μοιράστηκε τις λεπτομέρειες για τις βελτιώσεις στα μηχανικά μέρη του S3.

Καταρχάς, ο 2.0 TFSI εμφανίζει αυξημένη ιπποδύναμη, φθάνοντας στους 333 από 310 ίππους του τωρινού μοντέλου. Επίσης η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί από τα 400 στα 420 Nm και είναι διαθέσιμη από τις 2.100 έως τις 5.500 σ.α.λ. Το ανανεωμένο S3 επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ/ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα, με την μέγιστη ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα.

To ανανεωμένο Audi S3

Επίσης, οι μηχανικοί της Audi επενέβησαν στο επτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic, προκειμένου να προσφέρει πιο άμεση επιτάχυνση. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει και το torque splitter, ένα σύστημα που κατανέμει τη ροπή ανάμεσα στους πίσω τροχούς μέσω ενός ηλεκτρονικά ελεγχόμενου πολύδισκου συμπλέκτη και συμβάλλει στη σπορ συμπεριφορά του αυτοκινήτου στις στροφές. Το νέο Audi S3 είναι διαθέσιμο με πιο δυνατά φρένα αλλά και με ελαστικά επιδόσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ