Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Πάνω από 2,1 δισ. ευρώ στην πολιτική προστασία

«Η κλιματική κρίση, καθιστά αυτή την επένδυση στην Πολιτική Προστασία μονόδρομο», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρέστη το πρωί της Τετάρτης στην εκδήλωση για την ένταξη δύο νέων υπερσύγχρονων πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί το πρόγραμμα «Αιγίς» σχεδιάζεται και υλοποιείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς και υπενθύμισε ότι θα διατεθούν πάνω από 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ για υποδομές που σχετίζονται με την Πολιτική Προστασία.

Η τελετή ονοματοδοσίας των δύο υπερσύγχρονων πυροσβεστικών πλοίων έγιναν παρουσία του υπουργού Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, Βασίλη Κικίλια, καθώς και του ΑΓΕΕΘΑ, Δημήτριου Χούπη. Τα δυο πυροσβεστικά πλοία πήραν το καθένα το όνομα πυροσβέστη που έπεσε στο καθήκον.

Το ένα πλοίο πήρε το όνομα του ανθυποπυραγού Σάββα Σάββαρη, που έχασε τη ζωή του στις 28.09.2018, στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο Λιμνοχώρι κατά την κατάσβεση φωτιάς. Γεννήθηκε το 1974, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1999, υπηρετούσε στο Π.Κ Σιδηροκάστρου, ήταν έγγαμος και πατέρας δύο ανήλικων παιδιών.

Το δεύτερο πλοίο πήρε το όνομα του ανθυποπυραγού, Αριστείδη Μουζακίτη, που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την κατάσβεση φωτιάς στο Ζευγολατιό, στις 13 Ιουλίου 2017. Πέθανε στις 17 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Συνεδριάζουν το απόγευμα οι αγρότες – Πρόταση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

Ειδήσεις από την Επικαιρότητα στο amarysianotia.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Twitter

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ