Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το ηλεκτρικό μοντέλο της Alpine στα χιόνια

Στον Αρκτικό Κύκλο, σε θερμοκρασίες -30 βαθμών Κελσίου, πραγματοποιεί δοκιμές το Α290. To πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Alpine (θυγατρικής της Renault) θα παρουσιαστεί επίσημα τον προσεχή Ιούνιο, οπότε το αμάξωμά του έχει καμουφλάζ, τα χαρακτηριστικά δηλαδή αυτοκόλλητα που κρύβουν σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

To ηλεκτρικό Alpine A290

Το hot hatch της κατηγορίας Β έχει μήκος 3,99 μέτρα και μεταξόνιο 2,53 μέτρα. Βασίζεται στο επίσης ηλεκτρικό Renault 5, το οποίο θα αποκαλυφθεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης. Η ισχύς του ηλεκτρικού μοτέρ του Α290 δεν έχει ανακοινωθεί, ενδέχεται όμως να πρόκειται για αυτό με τους 218 ίππους του Renault Megane E-Tech Electric. Στη βόρεια Σουηδία δοκιμάζονται η πρόσφυση του αυτοκινήτου στις παγωμένες επιφάνειες, η οδική συμπεριφορά, η ορθή λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων (όπως. του ESP) και η απόδοση της μπαταρίας.

To τιμόνι του Alpine A290

Το σπορ τιμόνι καλύπτεται με επένδυση από δέρμα Νάπα, ενώ ενσωματώνει τρεις διακόπτες που προέρχονται από την τεχνογνωσία που έχει η Alpine συμμετέχοντας στη Formula 1. Ο διακόπτης OV (Overtake) προσφέρει έξτρα δύναμη για προσπεράσεις, ο RCH (Recharge) φορτίζει την μπαταρία και αυτός για τα Drive modes επιτρέπει στον οδηγό να επιλέξει το κατάλληλο πρόγραμμα. Το Alpine A290 θα εφοδιάζεται με ελαστικά της Michelin. Τα θερινά Pilot Sport EV για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και Pilot Sport S5 για υψηλές επιδόσεις, αλλά και το χειμερινό Pilot Alpin 5. Το Α290 είναι το πρώτο από τα τρία ηλεκτρικά μοντέλα που θα συνθέτουν το «Dream Garage» της Alpine.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ